Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, βοηθά και ο καιρός»

Petite Perle 300×250

Την πεποίθησή του ότι «το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο» εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική συνέντευξη που δίνει αυτή την ώρα στην τηλεόραση του Alpha.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο πρόγραμμα εμβολιασμού που επιταχύνεται, καθώς και στους λόγους που τον οδήγησαν στο διάγγελμα της Τετάρτης, όπου ανακοίνωσε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών μετά το Πάσχα, με άνοιγμα της εστίασης, διεύρυνση ωραρίου κυκλοφορίας κλπ.

Οπως είπε ήταν απαραίτητη η απόφαση για να μην υπάρξουν διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, για να μην διασπαρεί ο κορωνοϊός σε περιοχές με πολύ λιγότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. «Γι' αυτό και συνταχθήκαμε με τους ειδικούς» είπε. Πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι δυσαρεστήθηκαν αλλά για το λόγο αυτό το αντιστάθμισμα είναι το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς πώς πάμε σε άνοιγμα δεδομένων των κρουσμάτων και των θανάτων και διασωληνωμένων, είπε ότι η τάση είναι καθοδική και πως κάθε εβδομάδα χτίζουμε τείχος ανοσίας. «Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, βοηθά και ο καιρός» είπε και πρόσθεσε πως η αγορά ανοίγει συντεταγμένα και κανόνες. «Είναι ένα στοίχημα υπευθυνότητας για όλους» σημείωσε.

Αναμένεται να αναφερθεί επίσης στα μέτρα ενίσχυσης που λαμβάνει η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και φυσικά στα ελληνοτουρκικά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ