Πότε θα ανοίξει το πρόγραμμα επιδότησης των επιχειρήσεων της εστίασης;

Δήλωση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη

Με αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει το άνοιγμα της εστίασης, οι πολύ μικροί, οι μικροί και μικρομεσαίοι επαγγελματίες του κλάδου ακόμα περιμένουν την έναρξη του προγράμματος επιδότησης μέσω του ΕΣΠΑ που είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση την 1η Απριλίου. Έπειτα από 7 μήνες αναστολής λειτουργίας, πώς θα καταφέρουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς καμία στήριξη από την Πολιτεία; Πώς θα λειτουργήσουν με άδεια ταμεία, χωρίς προμήθειες και με τα συσσωρευμένα χρέη; Πότε θα γίνουν οι υποβολές των προτάσεων στο πρόγραμμα, οι αξιολογήσεις και οι εκταμιεύσεις; Ο κόσμος της εστίασης περίμενε από τον Πρωθυπουργό απαντήσεις σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα. Μάταια όμως».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει ολοκληρωμένες, κοστολογημένες και ρεαλιστικές προτάσεις για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της εστίασης, με μια δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας με γενναίο κούρεμα της οφειλής και έως 120 δόσεις, την επιδότηση της εργασίας, την μείωση του ΦΠΑ στο 6%, την μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα και την άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ