Σχολεία: Στις 11 οι ανακοινώσεις Κεραμέως για το άνοιγμα Δημοτικών-Γυμνασίων και προαγωγικές εξετάσεις

Petite Perle 300×250

Τον τρόπο, με τον οποίο οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων θα επιστρέψουν στα θρανία μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου, θα ανακοινώσει σήμερα στις 11.00 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός θα κάνει επίσης γνωστές τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, αλλά και για την παράταση του διδακτικού έτους.

Το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων θα γίνει με self tests σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως ισχύει αυτή τη στιγμή και στα λύκεια. 

Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, για τα Δημοτικά το σχολικό έτος θα παραταθεί μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, ενώ τα γυμνάσια και τα λύκεια θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου. Αντίστοιχα, οι Πανελλαδικές αναμένεται να ξεκινήσοουν στις 14-15 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις, αυτές οδεύουν προς ματαίωση. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας, να μην πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο και άρα να μην εφαρμοστεί από τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ