Ξεκίνησε το πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων γυναικών «WOMENTORS» υπό την αιγίδα εταιρίας της Προέδρου της Δημοκρατίας

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τέθηκε το  πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων γυναικών «WOMENTORS», αναγνωρίζοντας με τον καλύτερο  τρόπο την προστιθέμενη αξία που προσδίδει το έργο αυτό στην ελληνική κοινωνία. 

Το WOMENTORS υλοποιείται από το Ίδρυμα Λαμπράκη σε συνεργασία με την οργάνωση «Αποστολή  Άνθρωπος». Απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 18-35 ετών από όλη τη χώρα, προσφέροντάς τους μία  σειρά από 10 σεμινάρια ενδυνάμωσης, τα οποία επενδύονται με βιντεο-αφηγήσεις γυναικών, που  εμπνέουν τις νεότερες και με αλληλεπίδραση με γυναίκες-μέντορες από διάφορους τομείς της  οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτικής ή άλλης δραστηριότητας. Στην τρέχουσα, πρώτη  φάση υλοποίησης του προγράμματος, συμμετέχουν στα σεμινάρια 4.700 γυναίκες, ενώ τον ερχόμενο  Οκτώβριο θα ξεκινήσει νέος κύκλος ενδυνάμωσης για άλλες τόσες νέες. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας  ότι οι ανισότητες φύλου εδραιώνονται σε αντιλήψεις και στερεότυπα που καλλιεργούνται ήδη από  την παιδική και εφηβική ηλικία και ότι η άρση τους αποτελεί υπόθεση όλων ανεξαιρέτως των  ανθρώπων, το Ίδρυμα Λαμπράκη δημιουργεί εκπαιδευτικό υλικό ενημέρωσης για κορίτσια και  αγόρια, το οποίο θα αξιοποιείται στο σχολείο. 

«Η αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, συνιστά ύψιστη  τιμή για το πρόγραμμά μας, το οποίο σχεδιάστηκε όταν ακόμη δεν είχαμε το βίωμα της πρώτης  γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Με την έννοια αυτή είναι διπλή η τιμή, καθώς η κ.  Σακελλαροπούλου αποτελεί πρότυπο για χιλιάδες νέες γυναίκες. Η θεσμική αυτή αναγνώριση τιμά  όχι μόνο την επιστημονική ομάδα, την ομάδα διαχείρισης και τις συνεργάτιδες του WOMENTORS,  αλλά και τις κατά τόπους περιφερειακές συντονίστριες του έργου, τις νέες leaders που εκπαιδεύτηκαν  ώστε να προσφέρουν τα σεμινάρια ενδυνάμωσης σε συνομήλικές τους γυναίκες και φυσικά όλες τις  γυναίκες που έσπευσαν να συμβάλουν με την εμπειρία και τις γνώσεις τους μέσω αφηγήσεων και  mentoring στην υποστήριξη των νέων γυναικών.» δήλωσε η Βιβή Ανθοπούλου, γενική διευθύντρια  του Ιδρύματος Λαμπράκη και υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη  Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ)  περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.  

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και  στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής  των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης  του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και  το SolidarityNow.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...