Λαμπάδες για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια στο Γάζι (φωτογραφίες – video)

Petite Perle 300×250

Χρώμα πήραν τα καταστήματα του Γαζίου από τις πασχαλινές λαμπάδες με παιχνίδια, διακοσμητικά, μπρελόκ ακόμα και κοσμήματα.

Οι λαμπάδες είναι το σήμα κατατεθέν τη βραδιά της Ανάστασης, όπου μικρά παιδιά, αλλά και μεγάλοι τις κρατούν στα χέρια και περιμένουν καρτερικά μέχρι ο ιερέας να ψάλει το "Δεύτε λάβετε Φως" να τις ανάψουν και να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε κάθε σπίτι και κάθε γωνιά.

Τα καταστήματα του Γαζίου ήδη έχουν στολιστεί με τα πασχαλινά χρώματα και οι βιτρίνες γέμισαν με λογής λαμπάδες για να επιλέξουν νονοί και βαφτιστήρια.

Από 5 έως και 25 ευρώ κυμαίνονται οι τιμές στις λαμπάδες. Όσο πιο φορτωμένες είναι με στολίδια και παιχνίδια τόσο περισσότερο ανεβαίνει η τιμή τους. Η γκάμα είναι μεγάλη και οι τιμές, όπως αναφέρουν και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, είναι για όλα τα βαλάντια.

Ήδη η κίνηση στα καταστήματα του Γαζίου έχει ξεκινήσει και αρκετοί πολίτες έκαναν τις πρώτες τους αγορές.

Η "Φωνή του Μαλεβιζίου" ήρθε σε επαφή με τους επαγγελματίες και κατέγραψε τη φετινή τάση στις λαμπάδες αλλά και τις τιμές τους. Η κ. Μαρία Περάκη, ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Γάζι, αναφέρει ότι ο καταναλωτής τα τελευταία χρόνια δείχνει μία στροφή στη χειροποίητη λαμπάδα.

«Στο κατάστημά μας διαθέτουμε λαμπάδες ξεχωριστές που έχουν το στοιχείο της μοναδικότητας, καθώς είναι χειροποίητες. Ήδη οι πολίτες έχουν ξεκινήσει και αγοράζουν τις λαμπάδες για τα βαφτιστήρια, αλλά και ως δώρο σε φίλους ή στα μέλη της οικογένειας», αναφέρει η ίδια.

Όσον αφορά στις τιμές η κ. Περάκη τονίζει ότι οι πολίτες μπορούν να βρουν λαμπάδες οικονομικές και ταυτόχρονα όμορφες.

Ικανοποιητική κίνηση σημειώνει ότι υπάρχει στο κατάστημα του ο κ. Πέτρος Αλεξανδράκης, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, αναφέρει ότι «όλες οι λαμπάδες που βρίσκονται στο κατάστημά μας είναι χειροποίητες, κατασκευάζονται εδώ, και ξεκινούν από 5 έως 20 ευρώ», ενώ τονίζει ότι «συνήθως σε μικρές ηλικίες βάζουμε ήρωες και φιγούρες, ενώ σε μεγαλύτερες βάζουμε μπρελόκ, ή κάποιο κόσμημα».

Ο ίδιος, επίσης, επισημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να διαλέξουν τα υλικά που επιθυμούν να έχει πάνω η λαμπάδα και να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή, σύμφωνα με τα δικά τους γούστα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ