Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Νίκου Ηγουμενίδη στο κυνοκομείο Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Επίσκεψη στο κυνοκομείο Ηρακλείου πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Τον βουλευτή συνόδευσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κα Μαρία Καναβάκη η οποία ενημέρωσε αναλυτικά τον βουλευτή για την λειτουργία του κυνοκομείου, για τις ανάγκες που παρουσιάζει η δομή, καθώς και για τις επικείμενες ενέργειες και την αναβάθμιση-επέκταση των χώρων το επόμενο διάστημα.

Ο βουλευτής συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους λιγοστούς εργαζόμενους του χώρου, μεταξύ αυτών και με την κτηνίατρο, με στόχο να ενημερωθεί από κοντά για τις συνθήκες και τις πραγματικές ανάγκες του κυνοκομείου αλλά και για τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης από την κα Καναβάκη, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι εκ των βασικότερων αναγκών που προκύπτουν είναι η ενίσχυση της δομής με επιπλέον προσωπικό, και μάλιστα εξειδικευμένο και με καθορισμένες αρμοδιότητες, για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των ζώων, αφού είναι δυστυχώς ελάχιστος ο σημερινός αριθμός υπαλλήλων. Αναγκαία κρίνεται και η παρουσία βοηθού κτηνιάτρου για την προστασία και την υγεία των ζώων, όπως και η χρηματοδότηση των Δήμων για την ενίσχυση των δομών.

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο ζήτημα της υιοθεσίας και στον σημερινό πολύ μικρό αριθμό τους, καθώς και σε όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, μεταξύ αυτών μιας ευρείας καμπάνιας με την βοήθεια της αντίστοιχης ιστοσελίδας και των μέσω κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την αύξηση των υιοθεσιών το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ηγουμενίδης ευχαρίστησε για την αναλυτική ενημέρωση και δεσμεύτηκε για την ανάδειξη των ζητημάτων και την ενίσχυση του κυνοκομείου στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και εν όψει του επικείμενου νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, τονίζοντας ότι «η δημόσια ενίσχυση των κυνοκομείων δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ένδειξη έμπρακτης αγάπης και πολιτισμού της σύγχρονης κοινωνίας απέναντι στα αδέσποτα που, όπως χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί, δεν πέφτουν από τον ουρανό».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ