Διπλό παραμονής για τον ΟΦΗ στη Λάρισα 0-1(VIDEO)

Petite Perle 300×250

Βγάζοντας πάθος, δύναμη και αποφασιστικότητα ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει τεράστιο διπλό στο "Αλκαζάρ" με 1-0 κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία, έχονχτας χρυσό σκόρερ τον Ντε Γκούζμαν.

Ο Νίκος Νιόπλιας προχώρησε σε αλλαγή συστήματος στο παιχνίδι με την Λάρισα επαναφέροντας το 3-5-2 ξεκινώντας με τον Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια και τριάδα στην άμυνα τους Γιαννούλη, Βούρο και Διαμαντή. Μπακ – χαφ ξεκίνησαν οι Μαρινάκης, Κοροβέσης,  ενώ στην μεσαία γραμμή βρισκόταν οι Μεγιάδο, Σακόρ και Ντε Γκούζμαν. Το δίδυμο στην επίθεση απαρτηζώνταν από τους Γιάννου, Σαρδινέρο.

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε στο 3′ να απειλήσει για πρώτη φορά την εστία της Λάρισας με τον Γιάννου να πιάνει το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Νάγκι.

Λίγα λεπτά μετά και πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο η ομάδα του Νίκου Νιόπλια βρέθηκε πάλι στην εστία της Λάρισας με τον Ντε Γκούζμαν αυτή τη φορά να πιάνει το σουτ, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν σε ετοιμότητα.

Ο ΟΦΗ είχε διαβάσει αρκετά καλά το παιχνίδι με αποτέλεσμα η Λάρισα να μην μπορεί να κάνει τίποτα στο παιχνίδι, εκτός από ένα σουτ του Ντουρμισάι που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η υπεροχή των φιλοξενούμενων ανταμείφθηκε αφού στο 33′ πήραν προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Κοροβέσης έβγαλε όμορφη σέντρα και ο Ντε Γκούζμαν με εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 0-1. Ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να αφήνει την Λάρισα μακρυά από την εστία του εκτός από το τελευταίο πεντάλεπτο.

Πιο συγκεκριμένα στο 41′ ο Ακούνια έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ μετά από φάουλ, όμως ο Βάτερμαν έκανε την επέμβαση της αγωνιστικής διώχνοντας σε κόρνερ. Ο ΟΦΗ κράτησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και πήγε στην ανάπαυλα με το υπέρ του σκορ.

Στην επανάληψη η Λάρισα μπήκε για να κλείσει τον ΟΦΗ στα καρέ του, ωστόσο την πρώτη ευκαιρία την έκανε ο Σακόρ με σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Η Λάρισα λίγο αργότερα απάντησε στις ευκαιρίες με την κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς  να περνάει πάνω από την εστία του Βάτερμαν.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 57′ να "καθαρίσει" το παιχνίδι, όταν ο Κοροβέσης σέντραρε παράλληλα αλλά ο Σαρδινέρο δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΟΦΗ στο 58′ είδε τον Σιδηρόπουλο να δίνει πέναλτι υπέρ του μετά από ανατροπή μέσα στην περιοχή του Κοροβέση από τον Μπέρτο, ωστόσο μετά την χρήση του VAR ο Έλληνα ρέφερι πήρε πίσω την απόφαση του. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την εντυπωσιακή τους εικόνα και στο 68′ παραλίγο να κάνουν και το 2-0 όμως το σουτ του Ντε Γκούζμαν σταμάτησε στα σώματα.

Οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι άλλαξαν στο 83′ όταν ο Γιαννούλης δέχτηκε απευθείας κόκκινη για επικύνδινο φάουλ πάνω στον Καρανίκα.  Παρά την πίεση της Λάρισας ο ΟΦΗ κράτησε το 1-0 και πήρε μεγάλο τρίποντο που του δίνει παραμονή στην κατηγορία…

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Λάρισα: Νάγκι, Στίφλερ, Μιλοσάβλιεβιτς(64′ Γλύνος), Ντουρμισάι(78′ Μουκαντζό), Μπενχαντίρα(55′ Πινακάς), Γιακιμόφσκι, Τσόσιτς, Μπέρτος(78′ Καρανίκας), Μαξιμένκο, Ακούνια, Νικολιάς(55′ Κολομπίνο).

Στον πάγκο έμειναν οι: Σουλούκος, Ηλιάδης, Ζίζιτς, Χουσίνο.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Γιαννούλης, Βούρος, Διαμαντής, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Ντε Γκούζμαν, Μεγιάδο, Σακόρ(81′ Σολίς(90+ Ουές), Γιάννου(Βαφέας), Σαρδινέρο(81′ Στάρτζεον).

Στον πάγκο έμειναν οι: Σωτηρίου, Σελίμοβιτς, Στάρτζεον, Μπαλογιάννης, Νοικοκυράκης, Γρίβας.

grandsport.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ