Κοινοβουλευτική παρέμβαση Σ.Βαρδάκη για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ

Petite Perle 300×250

Σωκράτης Βαρδάκης: «Η συμβολή των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ την περίοδο της πανδημίας υπήρξε τεράστια – απαραίτητη η επέκταση των συμβάσεών τους»

Με αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης ζητά να ληφθεί υπόψη της Κυβέρνησης, η ανακοίνωση τ των συμβασιούχων στην καθαριότητα των κτιριακών υποδομών του ΟΑΕΔ, με την οποία ζητούν την επέκταση των συμβάσεών τους, για τέσσερις μήνες.

Ειδικότερα, οι εν λόγω εργαζόμενοι προσελήφθησαν με την υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1Α/2019 προκήρυξη πρόσληψης εποχικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, η οποία λήγει στις 2/7/21, ημερομηνία κατά την οποία, , όπως επισημαίνουν, οι ίδιοι, δεν προβλέπεται να εκλείψουν οι έκτακτες και επείγουσες περιστάσεις, που η χώρα αντιμετωπίζει στο σύνολό της, λόγω της πανδημίας COVID-19, Ως εκ τούτου καθίσταται, απαραίτητη η  παρουσία τους ,εντός των κτιριακών δομών του Οργανισμού. Επιπλέον, παρότι πρόκειται για 24μηνη σύμβαση, εν τέλει οι 500 εργαζόμενοι κλήθηκαν να εργαστούν 20 μήνες, λόγω διοικητικών ολιγωριών, όπως καταγγέλλουν.

Οι συμβασιούχοι επισημαίνουν, ότι όλοι οι δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, έχουν λάβει ανάλογες αποφάσεις παράτασης- επέκτασης των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού καθαριότητας έως και το τέλος του τρέχοντος έτους, κάτι το οποίο, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και για τη δική τους περίπτωση.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρδάκης: «Η συμβολή των εν λόγω εργαζομένων, κυρίως  την περίοδο της πανδημίας, υπήρξε τεράστια και καταλυτική. Είναι προφανές, πως όσο οι υγειονομικές συνθήκες παραμένουν κρίσιμες, τόσο η παρουσία τους, στον Οργανισμό κρίνεται απαραίτητη».

Ο βουλευτής καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν το αίτημα του Συντονιστικού και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή του.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ