Αναβάθμιση οδικού δικτύου σύνδεσης Ρεθύμνου – Πανεπιστημίου – Γάλλου

Petite Perle 300×250

Το έργο της αναβάθμισης του οδικού δικτύου σύνδεσης της πόλης του Ρεθύμνου – με το Πανεπιστήμιο Κρήτης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 

Το έργο που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020, έχει ως αντικείμενο την αναβάθμιση  του δρόμου που συνδέει την πόλη του Ρεθύμνου με τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου  Κρήτης, που  βρίσκονται νοτιοδυτικά στην περιοχή Γάλλου.

Ο σημερινός δρόμος στερείται πεζοδρομίου και με την βελτίωση του οδικού δικτύου και την  προσθήκη πεζοδρομίου θα επιτευχθεί η ασφαλής μετακίνηση μεγάλου αριθμού  φοιτητών προς τις Πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Το συνολικό μήκος του δρόμου που αναβαθμίζεται  είναι περίπου 1.000μ. και  αφορά στο τμήμα του δρόμου από τον οικισμό Γάλλου και κατά μήκος του ορίου των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων μέχρι περίπου την διασταύρωση με το ΒΟΑΚ .

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου και της οδικής ασφάλειας,  μέσω της συντήρησης του οδοστρώματος και της καλύτερης διαχείρισης των απορροών ομβρίων υδάτων, η ασφαλής πρόσβαση των πεζών στους χώρους του Πανεπιστημίου, η πρόσβαση από ΑμεΑ στους χώρους του Πανεπιστημίου μέσω του  νέου πεζοδρομίου και η ανάδειξη του φυσικού τοπίου της περιοχής με ήπιες παρεμβάσεις.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 1.069.999,98 ευρώ και θα το υλοποιήσει ο Δήμος Ρεθύμνης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ