KKE: Με επιτυχία οι ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα

Petite Perle 300×250

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ανοιχτές συσκέψεις που πραγματοποίησαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Λασίθι, στην λίμνη του Αγίου Νικολάου και στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Απριλίου, αντίστοιχα. Οι εκδηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της πολιτικής συζήτησης που ανοίγει η Κ.Ο. Λασιθίου με το λαό του νομού, με αφορμή τις εξελίξεις στην διαχείριση της πανδημίας και την κλιμάκωση της αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης, και θέμα: «Δεν μένουμε θεατές απέναντι στη νέα εργασιακή ζούγκλα. Με το ΚΚΕ στην αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματα μας» Κεντρικός ομιλητής στην συγκέντρωση του Αγίου Νικολάου ήταν ο Γωνιανάκης Γιάννης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης και σε αυτήν της Ιεράπετρας ο Ορφανός Στέλιος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης.


Από τις ομιλίες αναδείχτηκαν οι δύο κόσμοι στο καιρό της πανδημίας στην Κρήτη. Από την μία, ο λαός στερείται ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, ζει την ανασφάλεια στους χώρους δουλειάς με την ανυπαρξία μέτρων προστασίας, βιώνει την ανεργία. Από την άλλη, το κεφάλαιο κερδοφορεί με αύξηση κατά 13.8% των εξαγωγών από την Κρήτη, οι ξενοδοχειακοί όμιλοι εξαγοράζουν ξενοδοχεία. Η αιτία που οι μεγάλες ανάγκες του λαού μένουν στο περιθώριο βρίσκεται στο επίκεντρο της καπιταλιστικής οικονομίας, στη συσσώρευση τεράστιου πλούτου στα χέρια λίγων, που ζουν παρασιτικά εις βάρος των πολλών, των παραγωγών αυτού του πλούτου. Όλος ο πλούτος, τα αποτελέσματα της ανθρώπινης εργασίας και της επιστήμης, αντί να αποτελούν εργαλεία για την εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας, αποτελούν εργαλεία στα χέρια του κεφαλαίου για να εκτοξεύει τα κέρδη και τα προνόμιά του σε βάρος του λαού.
 

Οι ομιλητές του ΚΚΕ κατήγγειλαν την κυβέρνηση που μοναδικό της κριτήριο είναι η "επανεκκίνηση της οικονομίας", το "άνοιγμα του τουρισμού", με την "ατομική ευθύνη" των εργαζομένων και τα γνωστά πρωτόκολλα – "λάστιχο", που ωφελούν μόνο τις τουριστικές και μεταφορικές εταιρείες, τους επιχειρηματικούς ομίλους και οδήγησαν πέρσι σε χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού. Δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα μέσα μεταφοράς και τα σχολεία που θα ανοίξουν. Φέρνει νομοσχέδιο στα μέτρα του κεφαλαίου, για 10ωρη δουλειά, διάλυση του εργάσιμου χρόνου, χτύπημα στα συνδικάτα και το δικαίωμα της απεργίας και όλα αυτά μέσα στην πανδημία, όπως πολλά άλλα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε τους προηγούμενους μήνες.

Οι συγκεντρώσεις έκλεισαν με το κάλεσμα για το εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με Απεργία στις 6 Μάη και απεργιακές συγκεντρώσεις. Το ΚΚΕ καλεί το λαό του Λασιθίου, τους εργαζόμενους, να βάλουν την δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, να μην δεχτούν να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα σε όσα δικαιώματα καταστήθηκαν τον 20ο αιώνα, να περάσει στην αντεπίθεση βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες του.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ