Μεν. Μποκέας: «Είμαστε περήφανοι για τους στόχους που πετύχαμε μέσα σε έναν μόλις χρόνο» (βίντεο)

Petite Perle 300×250

22 εκ. ευρώ για έργα- 15 οι άξονες Πολιτικής

 Ως απολογισμός προοπτικής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτός που έκανε κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, για τα πεπραγμένα του έτους 2020.

Στην πρωτόγνωρη χρονιά της πανδημίας με τις πολλές δυσκολίες που προέκυψαν και την δραματική μείωση των εσόδων, ο Δήμος καταφέρνει να βγει μπροστά, και έχει προγραμματίσει για να διαχειριστεί και να υλοποιήσει έργα ύψους 22 εκ. ευρώ.

 11 εκ. ευρώ από τα ανταποδοτικά του ΑΔΜΗΕ και 11 εκ. ευρώ από χρηματοδοτικά προγράμματα.( Δείτε εδώ τα έργα)

Στην αναλυτική παρουσίαση που διήρκησε 40 λεπτά με καταγραμμένες όλες τις ενέργειες που έγιναν το 2020, ο κ. Μποκεάς δε στάθηκε μόνο στις  αλλά και στις ενέργειες και τις δράσεις.  

Η ψηφιοποίηση πολλών υπηρεσιών, η γραμμή δημότη, η διαχείριση της πανδημίας, η πολιτική προστασία, έχουν ισόποση βαρύτητα για τη δημοτική Αρχή, σύμφωνα και με όσα ανέφερε ο κ. Μποκέας.

Στην κορωνίδα των πεπραγμένων του ενός έτους, είναι για τον ίδιο τα αντισταθμιστικά ωστόσο, που θα εγκαινιάσουν το πρώτο έργο που έχει σχέση με την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της Αγίας Μαρίνας, που δεν είναι άλλο, από την ανάπλαση της «μεγάλης» Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η μόνη εμπλοκή που φαίνεται μέχρι τώρα να υπάρχει σχετίζεται με τις πολιτικές αποφάσεις και το πλαφόν που ορίστηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Από εκεί η δημοτική Αρχή ευελπιστεί να χρηματοδοτήσει το έργο του νέου Γυμνασίου, στην Αγία Μαρίνα, στην περιοχή Χαλέπα, σε χώρο είναι δημόσιος πλέον, επίσης από την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής. Κλείνοντας ο κ. Μποκέας  την παρουσίασή του, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του, για αυτό το συλλογικό αποτέλεσμα, δηλώνοντας ικανοποιημένος αλλά και περήφανος δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε σε θέση να πούμε, ότι στο « Αντώνης Τρίτσης» όλα αυτά που ετοιμάσαμε στο 2020 θα τα χρηματοδοτήσουμε, είμαστε όμως σε θέση να πούμε ότι έγινε πολύ δουλειά από όλους , από τις υπηρεσίες, τους επιστημονικούς συμβούλους, τους αιρετούς. Δουλέψαμε σκληρά, με ειλικρίνεια σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία.

Ο απολογισμός του 2020 μας γεμίζει με αισιοδοξία και δύναμη και για το 2021 αλλά και για τα επόμενα χρόνια της δημοτικής αρχής μέχρι τις επόμενες δημοτικές.

Ευχαριστώ τους αιρετούς, τη δημοτική ομάδα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τις υπηρεσίες.

Δεν έγινε μια εκλεπτυσμένη παρουσίαση των έργων, σε πολύ αδρές γραμμές αποτυπώσαμε το αποτέλεσμα της σκληρής επίπονης δουλειάς που έγινε χέρι χέρι με όλους.

 Ουσιαστικά (σ.σ ο απολογισμός) αποτελεί ένα κομμάτι της υλοποίησης σημαντικών προεκλογικών δεσμεύσεων, με κορυφαία τα ανταποδοτικά οφέλη που από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε ότι ο Δήμος έπρεπε να διεκδικήσει αυτά που του αναλογούν – ειδικά για ένας τέτοιας σημασίας μεγάλο έργο.

Είμαι περήφανος που πολλούς στόχους, τους πετύχαμε μέσα σε ένα μόλις χρόνο».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ