Sacro Amor-Θείος και θνητός έρως στη θρησκευτική μουσική στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Τα Πάθη του Θεανθρώπου αποτέλεσαν θεματικό χώρο συνάντησης της «καθ'   ημάς» Ανατολής με τη Δύση, όπως αποτυπώνεται στην εικονογραφία, την  ποίηση, τη λογοτεχνία και τη μουσική. Θείος και ανθρώπινος ο αέναος  έρως της ψυχής προς την αθανασία, θείος και ανθρώπινος ο πόνος της απώλειας, η οδύνη, η ικεσία προς την Παρθένο, η προσδοκία Αναστάσεως.
Τα Θεία Πάθη. Κατάνυξη, σπαραγμός, πόνος. Και πάλι ανάταση. Πορεία  προς το Φως.Βυζαντινοί ύμνοι και τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας της Χριστιανικής  Ορθόδοξης πίστης, συναντούν τις προκλασικές δραματικές ariette του  Allesandro Scarlatti (1660-1725), του Αllesandro Stradella (1642-1682) 
και του Francesco Durante (1684–1755). Από την ιερή μυσταγωγία του  "Μεσσία" (Messiah) του Georg Friedrich Händel (1685-1759), ενός εκ των  κορυφαίων ορατορίων του Baroque, την κατανυκτική εκφραστικότητα του  Stabat Mater P. 77 του Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) μέχρι 
και τη θεατρική ενσάρκωση του Θείου Πάθους που συναντά κανείς στα έργα  των Georges Bizet (1838-1875) και Pietro Mascagni (1863-1945). Η  «Ανάβαση προς το Όρος», έχει να επιδείξει αριστουργηματικούς σταθμούς  κατάνυξης και μεγαλείου στην ποίηση και τη μουσική.

Η προβολή της παράστασης συνοδεύεται από συγχρονισμένη γραπτή απόδοση 
των κειμένων (υποτιτλισμός).

Ιουλία Νikitina | υψίφωνος
Λίντα Αθανασοπούλου | άλτο
Γιώργος Ψαρουδάκης | τενόρος
Μάνος Χριστοφακάκης | βαθύφωνος
Ευγενία Ψαρουδάκη | πιάνο
Επιμέλεια και ανάγνωση κειμένων: Νίκος Γιγουρτάκης
Επιμέλεια μουσικού προγράμματος: Ευγενία Ψαρουδάκη

Προπώληση εισιτηρίων
Η προπώληση ξεκίνησε. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας, 
αξίας 5 €, από  εδώ: 
https://www.viva.gr/tickets/music/streaming/sacro-amor/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ