Κικίλιας: Από σήμερα τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των ηλικιών 40-44 με AstraZeneca

Petite Perle 300×250

Από σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των ηλικιών 40-44 με το εμβόλιο της AstraZeneka όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η αντίστοιχη πλατφόρμα για τον εμβολιασμό και των ηλικιών 45-49.

Από σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των ηλικιών 40-44 με το εμβόλιο της AstraZeneca όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Το Μάιο θα εμβολιάζονται όλοι οι άνω των 30 χρονών

Το Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η αντίστοιχη πλατφόρμα για τον εμβολιασμό και των ηλικιών 45-49.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Κικίλιας, το Μάιο στην Ελλάδα θα εμβολιάζονται όλοι όσοι είναι άνω των 30 ετών. Ήδη έχουν κλειστεί αρκετές χιλιάδες ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca και ήδη όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 9142 νέοι άνθρωποι.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε περήφανος για την επιχείρηση «Ελευθερία» και τόνισε ότι η ανταπόκριση από την κοινωνία στον εμβολιασμό είναι μεγάλη. Χτες ξεπεράσαμε τα 2,9 εκατ. εμβολιασμούς  και σήμερα ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Στόχος οι 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα

Μάλιστα έκανε λόγο για καθημερινό σπάσιμο των ημερήσιων εμβολιασμών και όπως τόνισε η επιτάχυνση της διαδικασίας με το άνοιγμα νέων εμβολιαστικών κέντρων ώστε από τις 5 Μαΐου να λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1500 εμβολιαστικά κέντρα έχει στόχο «να αγγίξουμε τις 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα».

Ο υπουργός Υγείας πάντως άφησε αιχμές για τις πρωινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον εμβολιασμό των νεότερων ηλικιών με το AstraZeneca λέγοντας ότι «η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει και κάποια όρια».

Δεν ξεστοκάρουμε εμβόλια

Ο κ. Κικίλιας απέδωσε τα εύσημα στην Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών λέγοντας ότι έχει επιδείξει επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών διορίστηκε το 2017 από την κυβέρνηση Τσίπρα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανανέωσε τη θητεία των μελών της τον Αύγουστο 2020.

«Είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν πολίτες β' κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και κάλεσε όλους να δείξουν την «αναγκαία αυτοσυγκράτηση» και «να προφυλάξουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε».

Προτροπή να εμβολιαστούν όλοι

Ερωτηθείς σχετικά με τα διαθέσιμα εμβόλια τις AstraZeneca για τις ηλικιακές ομάδες των 30 έως και 49 ετών ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο σχεδιασμός της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμού δεν αφορά τον εμβολιασμό με AstraZeneca μόνο για τις δύο αυτές ηλικιακές ομάδες (30-39 και 40-49), ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια διαθέσιμων εμβολίων.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε την προτροπή του προς όλους να σπεύσουν να εμβολιαστούν λέγοντας ότι «τα επιστημονικά δεδομένα είναι πολλά και συντριπτικά υπέρ των εμβολίων. Η επιστήμη έχει βοηθήσει ώστε να υπάρχει ένας ασφαλής τρόπος για να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία. Προτρέπουμε όλους να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ