Η δίκη του Μέτσελντερ για παιδική πορνογραφία

Petite Perle 300×250

Αντιμέτωπος με τις πολύ σοβαρές κατηγορίες κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας βρίσκεται ο Κριστόφ Μέτσελντερ.

Η δίκη του Γερμανού παλαίμαχου αμυντικού άρχισε σήμερα στο Ντίσελντορφ και στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται ο 40χρονος άλλοτε παίκτης της Ντόρτμουντ, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Σάλκε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον 40χρονο πρώην ποδοσφαιριστή, που φόρεσε 47 φορές τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας, κατήγγειλε η σύντροφός του, όταν της έστειλε μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο τουλάχιστον 15 φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο Κρίστοφ Μέτσελντερ παραδέχθηκε ότι απέστειλε υλικό παιδικής πορνογραφίας, αλλά αρνήθηκε το κατηγορητήριο εναντίον του, με τη δίκη να συνεχίζεται σίγουρα ως την Πέμπτη.

Ναι μεν αλλά, θα έλεγα κανείς, συνοψίζοντας την απολογία μετά την έναρξη της δίκης του Κρίστοφ Μέτσελντερ, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, στο Ντίσελντορφ.

Κι αυτό γιατί ο 40χρονος πρώην διεθνής αμυντικός ναι μεν παραδέχτηκε ότι. αφενός «σέρφαρε» στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδες με ανάλογο περιεχόμενο κι αντάλλαζε… απόψεις με άλλους, αφετέρου απέστειλε φωτογραφίες σε διάφορους παραλήπτες όπως του προσάπτεται!

Από την άλλη, όμως, ο Μέτσελντερ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει στην κατοχή του πάνω από 300 φωτογραφίες, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας πως εκείνες που βρήκε ήταν προσβάσιμες σε όλους εξ ου και τις «κατέβασε» για να τις στείλει…

Ο Γερμανός άλλοτε άσος των Πρόισεν Μίνστερ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Σάλκε έκανε λόγο στην απολογία του, σχεδόν εν μέσω δακρύων, για τεράστιο σφάλμα από μέρους του, ηθικό και ποινικό.

Ζήτησε συγχώρεση, αναγνωρίζοντας ότι έκανε ένα λάθος που ίσως δεν διορθωθεί ποτέ, δήλωσε έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες ενώ παράλληλα καθ' όλη την διάρκεια της διαδικασίας απέφυγε να διασταυρώσει το βλέμμα του με τους 14 δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην δίκη λόγω των μέτρων εναντίον του κορωνοϊού!

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί, πάντως, τουλάχιστον έως την Πέμπτη (6/5), ενώ η τελική ημερομηνία -σε περίπτωση που χρειαστεί- έχει οριστεί για τις 10 Μαΐου.

Όσο για την τιμωρία του Μέτσελντερ;

Η πιθανότερη, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ δείχνει να είναι πρόστιμο, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο της φυλάκισης από τρεις μήνες μέχρι πέντε χρόνια.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ