Μ. Βρετανία: Απολύθηκε καθηγητής που ζητούσε από μαθήτρια να αγοράσει πρόστυχα εσώρουχα για σχολική παράσταση

Petite Perle 300×250

Ένας Βρετανός καθηγητής απολύθηκε, μετά από παράπονα μαθητριών και γονέων σχετικά με τα σεξουαλικής φύσης σχόλια που απηύθυνε σε μαθήτριά του.

Οι γονείς κατήγγειλαν τα παράπονά τους στο Συμβούλιο Ελέγχου Διδασκόντων της Αγγλίας, το οποίο εξέτασε τις καταγγελίες και τις μαρτυρίες των μαθητριών, αποφαινόμενο πως ο 37χρονος Χάρι Γουάιτ συνιστά «κίνδυνο για τις μαθήτριες» και πως η άδεια διδασκαλίας του θα έπρεπε να αποσυρθεί.

Ο Γουάιτ, ο οποίος δίδασκε μουσική σε Λύκειο, φέρεται να ζητούσε από μια συγκεκριμένη μαθήτρια να προμηθευτεί «πρόστυχα εσώρουχα» που να «τονίζουν το στήθος της όσο το δυνατόν περισσότερο», για χάρη ενός αμφιλεγόμενου ρόλου που της είχε δώσει, σε μιούζικαλ που θα ανέβαινε στο σχολείο.

Ο καθηγητής φέρεται, επίσης, να περιέγραφε στην ίδια μαθήτρια τα σεξουαλικά του όνειρα και να άνοιγε μαζί της συζητήσεις πορνογραφικού περιεχομένου, ζητώντας της να εφεύρει και να του διηγηθεί δικές της πορνογραφικές ιστορίες.

«Ο/Η μαθητής/μαθήτρια Χ είπε στον/στην μαθητή/μαθήτρια Ψ πως ο καθηγητής Γουάιτ περιέγραφε στην κοπέλα με κάθε λεπτομέρεια μια σκηνή της τηλεοπτικής σειράς "House of Cards", στην οποία ένας 50χρονος πολιτικός συνευρισκόταν με ένα 19χρονο κορίτσι», αναφέρει η καταδικαστική απόφαση του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το BBC, ο καθηγητής συνέχισε να επικοινωνεί με την μαθήτρια ακόμη και μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο, στέλνοντάς της δώρα και ζητώντας της να του αποστείλει φωτογραφίες της με εσώρουχα, ενώ έκλεινε όλα του τα μηνύματα με καρδιές και φιλιά.

Ο καθηγητής φέρεται, ακόμα, να είχε προβεί ο ίδιος σε σεξουαλικές πράξεις on camera, σε επικοινωνία που είχε  με την μαθήτρια μέσω Skype.

Με τα πρώτα παράπονα γονέων και μαθητών, που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο, ο καθηγητής είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ η εξακρίβωση της αλήθειας των καταθέσεων οδήγησε, τελικά, στην οριστική του απόλυση.

Ο ίδιος επέλεξε να μην παρευρεθεί στην συνεδρίαση του Συμβουλίου όπου ελήφθη η απόφαση της απόλυσής του, ωστόσο είχε προηγουμένως αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

«Μπορεί να έχουμε ανταλλάξει περίπου 30 φωτογραφίες, όλες στα πλαίσια της φιλικής μεταξύ μας επικοινωνίας», δήλωσε.

Μαρτυρίες θέλουν τον Γουάιτ να είχε ζητήσει από την μαθήτρια να διαγράψει αρκετά από τα μηνύματα που ο ίδιος της είχε αποστείλει.

Το σχολείο όπου εργαζόταν ο καθηγητής εξέδωσε ανακοίνωση που έλεγε τα εξής:

«Το σχολείο μας λαμβάνει σοβαρά υπόψη όλους τους ισχυρισμούς και τα παράπονα τέτοιας φύσης, θέτοντας την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών του σε προτεραιότητα. Τέτοιου είδους περιστατικά είναι πολύ σπάνια».

«Παρόλα αυτά, ενώ είμαστε σίγουροι πως οι πειθαρχικές διαδικασίες που ακολούθησαν το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν αποτελεσματικές, το σχολείο μας δράττεται της ευκαιρίας για να επιθεωρήσει εκ νέου το προσωπικό του, την πολιτική και τις πρακτικές του».

ΠΗΓΗ: Knewz 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ