Μεγάλο Σάββατο: Μέτρα, ωράρια, εκκλησίες, απαγόρευση κυκλοφορίας και SMS

Petite Perle 300×250

Με μέτρα εορτάζεται και το φετινό Πάσχα, με τη βραδινή απαγόρευση της κυκλοφορίας να έχει, πάντως, διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ από τη Δευτέρα η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλάζει και πάλι.

Οπως όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, έτσι και το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5:00 το πρωί έως τις 22:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5:00 μέχρι και τις 23:00.

Συνεπώς ο περιορισμός κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων το Μεγάλο Σάββατο

Σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, σήμερα Μ. Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9.00 έως τις 15.00, τα κρεοπωλεία από τις 08.00 έως τις 18.00, τα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς από τις 09.00 έως τις 16.00 και τα Super Markets ΣΥΝ.ΚΑ από τις 07:00 έως τις 19:00

Αναστάσιμη Ακολουθία

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κοινοποίησε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης, η αναστάσιμη ακολουθία θα ξεκινήσει με την κωδωνοκρουσία στις 8.30 το βράδυ, ενώ το "Δεύτε Λάβετε Φως" και το "Χριστός Ανέστη" αναμένεται να ακουστούν περίπου στις 9.

Διαδημοτικές μετακινήσεις με SMS -Τι ισχύει με τα μηνύματα στο 13033

Από τη Μ. Πέμπτη είναι πλέον ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ τα μηνύματα καταργούνται από τις 15 Μαΐου, μαζί με την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά παραμένει η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση.

Όσον αφορά τα SMS, με τον κωδικό 6 στο 13033 θα παραστούν οι πιστοί στην λειτουργία της Ανάστασης. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ