Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία όλων των βαθμίδων

Τελευταία Ενημέρωση:

Νηπιαγωγεία, δημοτικά και Γυμνάσια ανοίγουν ξανά τις πύλες τους, για να υποδεχτούν τους μαθητές στις 10 Μαΐου.

H  επιστροφή των  μαθητών στα θρανία θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, καθώς επίσης θα πρέπει να φορούν μάσκα και να κάνουν δύο self test την εβδομάδα. Τα self test θα πραγματοποιούνται Κυριακή και Τετάρτη.

Τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων, η διάθεση των self-tests θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα.

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν και φέτος. Ο βαθμός της ετήσιας επίδοσης κάθε μαθητή θα προκύψει από το μέσο όρο των βαθμών α’ και β’ τετραμήνου.

Παράταση μαθημάτων και πανελλήνιες εξετάσεις

Τα μαθήματα παρατείνονται για δύο εβδομάδες, και συγκεκριμένα:

    Για τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά μέχρι 25 Ιουνίου, και

    Για τα Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι 11 Ιουνίου

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν

    Στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ

    Στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι ήδη σχεδιάζονται τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία υποψηφίων και επιτηρητών κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση για το άνοιγμά τους.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...