Κρούσματα Covid στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου

Τελευταία Ενημέρωση:

Τουλάχιστον τέσσερα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες σε κρατούμενους στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου ενώ ακόμα μία περίπτωση αστυνομικού εξετάζεται επίσης ως ύποπτο κρούσμα.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες οι πρώτοι δύο αλλοδαποί κρατούμενοι εμφάνισαν συμπτώματα από το Μεγάλο Σάββατο και μετά από έλεγχο την Κυριακή το πρωί διαπιστώθηκε πως είναι φορείς του κορονοϊού . Ακόμα ένας συγκρατούμενός τους που εμφάνισε πυρετό την Κυριακή του Πάσχα ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη και τέταρτου κρούσματος μεταξύ των κρατουμένων.

Από το πρωί της Κυριακής έχουν μπει σε καραντίνα δύο εβδομάδων όλοι οι κρατούμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ αναβρασμός επικρατεί και μεταξύ των αστυνομικών υπαλλήλων, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε self test με έναν από αυτούς να εμφανίζει θετική ένδειξη και να αναμένεται η επιβεβαίωση και με μοριακό τεστ.

Για την κατάσταση στα κρατητήρια έχει ενημερωθεί ήδη ο ΕΟΔΥ ενώ κρίνεται απολύτως απαραίτητη η μετάβαση κλιμακίου τις επόμενες ώρες για τη διενέργεια ελέγχων καθώς είναι πολύ πιθανό τα κρούσματα να αυξηθούν καθώς οι κρατούμενοι βρίσκονται σε κοινό χώρο χωρίς τη δυνατότητα να τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα αυτοπροστασίας.

efsyn.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...