Λαμπρή η πανήγυρη του Ι.M. Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της Ιεράπετρας (video)

Petite Perle 300×250

Μέσα στη λαμπρότητα της Αναστάσεως του Κυρίου μας και με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, παρά την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, εορτάστηκε τη Δευτέρα της Διακαινησίμου  3 Μαΐου 2021 η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον  πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Πατριαρχική Απόδειξις της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τω Αγίω Πάσχα, από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος  χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Συν/χο Εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Περαντώνη, ο οποίος είναι Μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, και διακονεί καθημερινά στο ιερό αναλόγιο του ναού. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος με τις πρεσβείες του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου εγκάρδια ο ισχυρός προστάτης και πολιούχος της πόλεως της Ιεράπετρας να τον ενισχύει στη διακονία του.

Ακολούθησε η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας και των ιερών και χαριτόβρυτων λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου περιμετρικά του ναού, στην οποία ακολούθησε μόνο ο Ιερός Κλήρος και οι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων και την απαγόρευση των πομπών που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη και τον Δήμαρχο Σητείας κ. Γεώργιο Ζερβάκη, που μαζί μέ τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη, τίμησαν με την παρουσία τους την τοπική εορτή της Ιεράπετρας, την πανήγυρη του προστάτου και πολιούχου της, και ευχήθηκε εγκάρδια στους κατοίκους της πόλεως και στους μακράν αυτής Ιεραπετριτών, και ιδιαιτέρως στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες χρόνια πολλά και ευλογημένα μέ τη βοήθεια, τη χάρη και την προστασία του αγίου.

Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο Αν. Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Εμμαν. Ροβυθάκης,, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και κ. Γεωργ. Ασπραδάκης, η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ. Μαρία Σακαδάκη-Μπαχλιτζανάκη, ο Περιφερ. Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών, και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της πόλεως, κυρίως στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος Ι. Μητροπολιτικού Ναού, λόγω της τήρησης των προβλεπομένων μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό covid-19.

Βίντεο: Θ. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

anatolh.com

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ