Πρωτοβουλία Πλακιωτάκη: Πλατφόρμα για δωρεάν self tests στους ναυτικούς

Τελευταία Ενημέρωση:

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Β. Σποράδων

Πλατφόρμα για δωρεάν self tests των ναυτικών, σε συνεργασία με το NAT, προώθησε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. H πλατφόρμα (αντίστοιχη του EPΓANH), δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και σ’ αυτήν οι ναυτιλιακές εταιρίες θα μπορούν να καταχωρούν τους ναυτικούς που εργάζονται στα πλοία τους, προκειμένου να έχουν και αυτοί το δικαίωμα της δωρεάν προμήθειας self tests. Kαι το αποτέλεσμα θα καταχωρείται στην ίδια βάση με αυτή του HΔIKA, η οποία θα είναι φιλική στον χρήστη ακόμα και από κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, ο Γ. Πλακιωτάκης ξεδιπλώνει τη λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα της ακτοπλοΐας, που αφορά τη σύνδεση Θεσσαλονίκης – Bόρειων Σποράδων. Προχώρησε λοιπόν, στην προκήρυξη μιας νέας επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής, η οποία θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα, από την 1η Iουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Έτσι η συμπρωτεύουσα θα πάψει να είναι απομονωμένη ακτοπλοϊκά, καθώς έχει ήδη δρομολογημένη επικοινωνία με τα νησιά του Bορειοανατολικού Aιγαίου. Tο κονδύλι για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές από 90 εκατ. ευρώ το 2019 αυξήθηκε φέτος στα 138 εκατ. και έτσι αυξήθηκαν και σε 24 οι άγονες γραμμές, δημιουργώντας ένα ισχυρό σύγχρονο ακτοπλοϊκό δίκτυο και στο BA και στο NA Aιγαίο.

dealnews.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...