Βρετανία – Εκτός «πράσινης» λίστας η Ελλάδα – Δηλώσεις Αρναουτάκη στην Telegraph

Petite Perle 300×250

Τα δημοφιλή τουριστικά νησιά σε Ελλάδα και Ισπανία αναμένεται να μείνουν εκτός της «πράσινης» ταξιδιωτικής λίστας του Ηνωμένου Βασιλείου – παρά τα σημαντικά λιγότερα κρούσματα Covid-19 σε σύγκριση με την ηπειρωτική χώρα, αναφέρει δημοσίευμα της Sun.

Οι Βρετανοί που επιθυμούν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό περιμένουν να ακούσουν ποιες χώρες θα μπορέσουν να επισκεφτούν χωρίς να πρέπει να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Ο κατάλογος που θα δημιουργηθεί θα κατατάσσει τις χώρες σε «πράσινες», «πορτοκαλί» ή «κόκκινες» ζώνες με βάση τα ποσοστά εμβολιασμού, μολύνσεων, τις νέες μεταλλάξεις του Covid-19 και τη δυνατότητα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.

Ωστόσο, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι μόνο ένας μικρός αριθμός χωρών θα βρίσκεται στην αρχική «πράσινη λίστα».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ισχυρίστηκε ότι το νησί είναι «ασφαλής προορισμός», με περισσότερο από το ένα τέταρτο του ενήλικου πληθυσμού του να εμβολιάζεται.

«Η Κρήτη είναι ένας ασφαλής προορισμός που τηρεί όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφαλή διαμονή Βρετανών τουριστών στο νησί μας», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης στην Telegraph. «Περιμένουμε τη θετική απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ