Ασφαλτόστρωση δημοτικού πάρκινγκ στην Αμμουδάρα ζητούν επιχειρηματίες-κάτοικοι

Petite Perle 300×250

Με ενέργειες που επικρότησε το σύνολο των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής η δημοτική αρχή προχώρησε στην ενοικίαση ιδιωτικού οικοπέδου για τη δημιουργία δωρεάν πάρκινγκ ακριβώς απέναντι από το καφέ μπαρ senses.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος χωρίς ο Δήμος Μαλεβιζίου να έχει προχωρήσει στην ασφαλτόστρωση του, με αποτέλεσμα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες από τη σκόνη που δημιουργούν επαγγελματικά αυτοκίνητα για την τροφοδοσία επιχειρήσεων και οχήματα επισκεπτών να δημιουργείτε μία αποπνικτική κατάσταση.

Όπως μας επισήμαναν μόνιμοι κάτοικοι στην εν λόγω περιοχή από τη σκόνη δεν μπορούν να απλώσουν τα ρούχα τους στην απλώστρα, ενώ έχει δημιουργηθεί μία αντιαισθητική εικόνα που σχολιάζεται αρνητικά στο πιο τουριστικό μέρος του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ο επιχειρηματίας Κώστας Σωπασής δήλωσε χαρακτηριστικά στη Φωνή Μαλεβιζίου:

Πολύ σκόνη δεν μπορούμε ούτε να αναπνεύσουμε όχι μόνο όταν περάνει αυτοκίνητο αλλά και χωρίς να περάνει . Είναι σα να φυσάει νοτιάς κάθε μέρα εδώ και τα μάτια μας κοκκινίζουν από τη σκόνη. Ο Δήμος όπως ισχυρίζεται δεν έχει χρήματα εγκεκριμένα για τσιμέντο ή πίσσα . Βλέπω ότι υπάρχει καλή διάθεση απο τη δημοτική αρχή και πέρυσι έπεσε τρίμα ξυσμένη άσφαλτος αλλά δυστυχώς δεν έκανε δουλειά . Πρέπει επιτέλους να δοθεί άμεσα μία λύση και να σταματήσω να κάνω τον τροχονόμο στους οδηγούς να προσέχουν με την ταχύτητα, κινδυνεύοντας να δημιουργηθεί και κάποιο επεισόδιο.

Μάλιστα ο εν λόγω επιχειρηματίας μας γνωστοποίησε την επιστολή που καλοπροαίρετα έστειλε προς τη δημοτική αρχή και ζητάει τη λύση του προβλήματος πριν την έναρξη της τουριστικής σαιζόν:

Αιτούμαι την άμεση ασφαλτόστρωση του δημοτικού πάρκινγκ στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 277 απέναντι από το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος senses .
Από την πρώτη μέρα της ενοικίασης από το δήμο είχα διατυπώσει τις ενστάσεις μου τόσο στο δήμαρχο κ Μποκέα ,στον αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας κ Πετούση,στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ.Παρασύρη και σε πολλούς άλλους συμβούλους του Δήμου Μαλεβιζίου.
Ήμουν και είμαι υπέρ στην δημιουργία του , γιατί εξυπηρετεί όλη την περιοχή ,καθώς στα στενά τριγύρω δεν υπάρχει άλλος χώρος για στάθμευση ,αλλά θα πρέπει να γίνει σωστά ώστε να μην έχω ζημιά  από τις σκόνες που προκαλούν τα  οχήματα στην επιχείρηση μου.
Τους είχα λοιπόν όλους  παρακαλέσει για την άμεση ασφαλτόστρωση του δημοτικού πάρκινγκ καθώς η διέλευση των οχημάτων προκαλεί σκόνη που δεν έχει σταματήσει ούτε με το τρίμμα που έριξε η τεχνική υπηρεσία.
Η σκόνη που είναι έντονη ειδικά με την έλευση βαρέων οχημάτων ,αλλά και απλών επιβατικών όταν αναπτύσσουν ταχύτητα μεγαλύτερη των 5 χιλιόμετρων την ώρα ,δεν επιτρέπει την λειτουργία της επιχείρησης μου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο/έξοδο του πάρκινγκ.
Οι πελάτες , φεύγουν πριν ολοκληρώσουν τη κατανάλωση της παραγγελίας τους και ζητούν τα χρήματα τους πίσω εξαιτίας της σκόνης.
Αυτό όπως καταλαβαίνετε καταστρέφει την επιχείρηση μου ,αλλά κάνει κακό  στην εικόνα του δήμου μας στην πιο τουριστική περιοχή του.
Παρακαλώ λοιπόν την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος με την ασφαλτόστρωση του πάρκινγκ ή έστω του τμήματος δεξιά και αριστερά που χρησιμοποιείται σαν δρόμος.

Κύριε δήμαρχε ,κύριε αντιδήμαρχε τεχνικών έργων ,κύριε πρόεδρε της τοπικής Κοινότητας κύριοι και κυρίες  δημοτικοί σύμβουλοι σας παρακαλώ να επισπεύσετε τις διαδικασίες πριν το άνοιγμα της εστίασης .
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σωπασής Κωνσταντίνος

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ