Ιερέας στη Χαλκιδική: Όποιος έχει κάνει εμβόλιο, τεστ κορωνοϊού ή φοράει μάσκα δεν θα μπει στην εκκλησία”

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Σάλος έχει προκληθεί από το κήρυγμα ενός ιερέα στη Χαλκιδική, ο οποίος… προειδοποίησε τους πιστούς ότι όποιος έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, φοράει μάσκα ή έστω έχει κάνει τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, δεν θα μπει στην εκκλησία.

“Όποιος -για να το καταλάβετε- έχει κάνει εμβόλιο, όποιος φοράει μάσκα και όποιος έχει κάνει τεστ για τον κορονοϊό, δεν θα μπει στην εκκλησία. Τέλος. Όχι, όχι μην χειροκροτάτε. Σκανδαλίζεστε;”, ανέφερε ο ιερέας της Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέων Σιλάτων Χαλκιδικής στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πόσο εύκολο είναι για εκείνον ν’ απαγορεύσει την είσοδο σε όσους τηρούν τα μέτρα. “Είναι πολύ εύκολο για μένα να το εφαρμόσω αυτό, να το ξέρετε, και να γίνει επανάσταση αλλά δεν είναι του Θεού μας”, είπε.

Σύμφωνα με τον ιερέα, τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό δεν είναι τίποτε άλλο από “έργο του Διαβόλου”. “Ξέρετε τι είναι αυτό; Ο Διάβολος. Ο Διάβολος έτσι λέει. Όποιος δεν κάνει εμβόλια, δεν κάνει τα τεστ κορονοϊού, όποιος δεν υπακούσει στις εντολές του Διαβόλου δεν έχει το δικαίωμα να δουλέψει, να πάει στην εκκλησία, να έχει περίθαλψη”, είπε.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, έκανε λόγο για “φασισμό” που έχει επιβληθεί στην κοινωνία. “Άντε να σας πω και άλλα γιατί φουντώνω όσο πάω. Είστε έξυπνοι άνθρωποι δεν είστε χαζοί. Είναι ωραίο να μην μπορούν οι άνθρωποι από τη Θεσσαλονίκη να έρθουν εδώ και να μπορούν οι τουρίστες να πάνε όπου θέλουν; Είναι ωραίο αυτό; Φασισμός είναι αυτό το πράγμα, φασισμός”, ακούγεται να λέει.

Το κήρυγμά του κατέληξε με την προαναγγελία της Ανάστασης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στις 12 και όχι στις 9, όπως αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος. “Είναι ωραίο ο κορονοϊός, 9 η ώρα να μην βγαίνει αλλά να βγαίνει στις 12; Ε όχι δα παιδιά. Αν είστε τόσο τυφλοί ξέρετε τι λέει ο Δαυίδ; Τυφλού οδηγός, αμφότεροι στον βόθρο πέφτουνε. Γι’ αυτό αγαπητοί δεν θα σας πω τι θα κάνετε, κάντε ό,τι θέλετε”, είπε. Σύμφωνα με το mega, πράγματι το “Χριστός Ανέστη” στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου ακούστηκε τα μεσάνυχτα με πλήθος κόσμου να συρρέει στην περιοχή, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

πηγή: www.enikos.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...