Μεγάλο διπλό ο Εργοτέλης με 0-1 μέσα στην Λιβαδειά

Petite Perle 300×250

Ο Εργοτέλης πέτυχε τη νίκη της χρονιάς περνώντας από την Λιβαδειά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μανουσάκη και πλέον βρίσκεται στο -3 από την δεύτερη θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου και στο -5 από την πρώτη θέση που ισοδυναμεί με απευθείας άνοδο.

Η ομάδα του Γιάννη Τασουσιάνη είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Κατσιμήτρο ο οποίος όταν χρειάστηκε κυρίως στο πρώτο μέρος δήλωσε…παρών και με «χρυσό σκόρερ» για ένα ακόμη παιχνίδι τον Μανουσάκη από το σημείο του πέναλτι πέτυχε αυτή τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Λεβαδειακού.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Εργοτέλη να πιέζει ασφυκτικά στο χώρο του κέντρου και να προσπαθεί να βγει κυρίως σε κάποιες αντεπιθέσεις.

Στο 10 οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Κόνραντ από τα δεξιά, ωστόσο ο Στογιάνοβιτς βγήκε εγκαίρως και μπλόκαρε προ του επιθετικού του Εργοτέλη. Λίγες στιγμές αργότερα ο Λεβαδειακός απείλησε με σουτ του Συμμελίδη, ενώ στο 20 ο Νίκας έπιασε ένα βολέ από το ύψος της περιοχής με τον Κατσιμήτρο να μπλοκάρει δύσκολα στη γωνία.

Στο 31΄ ο Εργοτέλης απείλησε με μακρινό σουτ του Μπουρσέλη, ενώ στο 38΄ ο Λεβαδειακός έχασε καλή ευκαιρία με δυνατό σουτ του Κονέ το οποίο πέρασε λίγο έξω.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ήρθε στο 40ο λεπτό όταν ο Μπιανκόνι βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Κατσιμήτρο, με τον γκολκίπερ του Εργοτέλη να αποκρούει σωτήρια με το πόδια σε κόρνερ.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Εργοτέλης είχε φάουλ σε καλό σημείο με τον Μπουρσέλη, με τους αμυντικούς του Λεβαδειακού να διώχνουν και μετά από λάθος εκτίμηση του Κατσιμήτρου ο Μεχία βρέθηκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη, ωστόσο ο Κατσιμήτρος και πάλι βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ και κράτησε το 0-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος ο Εργοτέλης μπήκε καλύτερα από τον Λεβαδειακό και ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος την αντίπαλη εστία. Συγκεκριμένα στο 56΄ μετά από πολύ καλή ανάπτυξη από τα αριστερά του Σερβιλάκη, ο αριστερός ακραίος των «κιτρινόμαυρων» έκανε τη σέντρα ο Τσέλιος κοντρόλαρε τη μπάλα και παρά την πίεση των αμυντικών «τσίμπησε» τη μπάλα, ωστόσο η προσπάθειά του πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία.

Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι αυτή τη φορά με τον Μπουτσάκη, με τον μέσο του Εργοτέλη να κάνει ένα δυνατό σουτ με το αριστερό και τον Σέρβο γκολκίπερ του Λεβαδειακού να μπλοκάρει δύσκολα με διπλή προσπάθεια.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοσή του και στο 64 είχε καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ με το δυνατό σουτ του Πολέτο έξω από την περιοχή με τον Κατσιμήτρο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπουρσέλης εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο μπροστά από το κέντρο με αρκετά φάλτσα, η μπάλα πέρα από όλους και ο Στογιάνοβιτς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Εργοτέλης συνέχισε να έχει την υπεροχή στο παιχνίδι και στο 73ο λεπτό του αγώνα κέρδισε πέναλτι. Ο Μπουτσάκης έκανε μία κάθετη η οποία κόπηκε προς το παρών από τους αμυντικούς, ωστόσο κατέληξε και πάλι στα πόδια του μέσου του Εργοτέλη ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κωστή με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μανουσάκης και με ψύχραιμο πλασέ ο πρώτος σκόρερ του Εργοτέλης, έκανε το 0-1 εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών από τους παίκτες των «κιτρινόμαυρων».

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανεβάσουν την πίεση τους και να φτάσουν στην ισοφάριση, χωρίς επιτυχία ωστόσο με τους «κιτρινόμαυρους» να κρατάνε με σχετική ευκολία το προβάδισμα.

Ως αποτέλεσμα το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε με τον Εργοτέλη να παίρνει ένα σπουδαίο εκτός έδρας τρίποντο και να μειώνει πλέον τη διαφορά του από την 2η Ξάνθη που ευνοήθηκε από τα αποτελέσματα στους 3 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί και παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Κόλα, Σερβιλάκης(62΄ Κατσούρι), Πέϊος, Μπουρσέλης, Μπουτσάκης, Τσέλιος(68΄ Άπι), Μανουσάκης, Conraad(62΄ Πατρινός)

Λεβαδειακός (Τζουζέπε Σανίνο): Στογιάνοβιτς, Μύγας, Λιάγκας, Καραχάλιος, Νίκας, Μεχία, Κονέ(62΄ Κωστή), Νίλι, Πολλέτο, Συμελίδης(55΄ Μαρίνος), Μπιανκόνι

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ