Φονικό στα Καλύβια: Ομολόγησε ότι τον σκότωσε για να λύσει τα μάγια

Petite Perle 300×250

«Ζήτησε συγγνώμη καθώς έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το λάθος του. Θεωρούσε ότι κινδυνεύει ζωή του από τα μάγια και ότι με αυτό τον τρόπο θα ελευθερωθεί» υπογράμμισε ο δικηγόρος του 32χρονου.

Τον σκότωσε εν ψυχρώ γιατί πίστευε ότι έτσι… θ' απελευθερωνόταν. Αυτό ισχυρίστηκε στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο 32χρονος, ο οποίος δολοφόνησε στις 23 Δεκεμβρίου, με τρεις σφαίρες στο κεφάλι, μέσα στο γκαράζ του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, τον 60χρονο υπάλληλο.

«Πίστευα ότι με έκλεβαν στα κοινόχρηστα. Όμως δεν είχαμε τσακωθεί ιδιαίτερα. Είχαμε λογομαχήσει. Μας έκαναν μάγια… Μας έριχναν χώμα, λάδια και κλωστές στα αυτοκίνητα μας, στο μπαλκόνι του σπιτιού μας και τις σκάλες. Άρχισα να χάνω κιλά, δεν μπορούσα να κοιμηθώ και έκανα και κάτι εξετάσεις και βρήκα τα λευκά μου αιμοσφαίρια ανεβασμένα. Κατάλαβα ότι ήταν από τα μάγια. Φοβήθηκα για τη ζωή μου, φοβήθηκα μην έχω λευχαιμία. Καταλάβαινα ότι αν συνέχιζε αυτό θα πέθαινα. Κάθε μέρα προσπαθούσα με την προσευχή να νιώσω καλύτερα γιατί πιστεύω πολύ. Έπρεπε να ξεφύγω από αυτό το κακό που με είχε βρει» σημείωσε ο 32χρονος καθ' ομολογίαν δράστης.

«Ζήτησε συγγνώμη καθώς έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το λάθος του. Θεωρούσε ότι κινδυνεύει ζωή του από τα μάγια και ότι με αυτό τον τρόπο θα ελευθερωθεί» υπογράμμισε ο δικηγόρος του 32χρονου, Μιχάλης Φράγκος.

Για ένα προσχεδιασμένο έγκλημα από έναν άνθρωπο που γνώριζε πολύ καλά τι κάνει, μιλά η σύζυγος του 60χρονου και αντικρούει τους ισχυρισμούς για τα δήθεν μάγια.

«Για να κάνει αυτά, πανέξυπνος είναι, και τώρα λέει για μάγια και τέτοια. Ο κύριος λόγος είναι ότι μας ζήλευαν και είχε αυτό με τα μάγια. Έβρισκε, πράγματα, λέει, στα μπαλκόνια του και αδυνάτιζε, κάτι τέτοια… Καμία σχέση ούτε με τα μπαλκόνια τους, ούτε με τίποτα. Είχαν κάποιο θέμα μ' αυτά; Πιστεύανε σ' αυτά; Κάνανε αυτοί;» τόνισε η σύζυγος του 60χρονου.

Ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος, ομολόγησε το έγκλημα και εμφανίστηκε μετανιωμένος. Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, η απόφασή του να φύγει στην Αλβανία μετά τη δολοφονία, δείχνει έναν άνθρωπο που είχε σχεδιάσει και τη διαφυγή του αλλά και την άνετη διαβίωσή του εκεί.

«Σκέφτηκα ότι αν έφευγε από τη ζωή ο Δημήτρης θα τελείωνε αυτό το μαρτύριο και όλα θα ήταν καλά. Πήγα, τον πυροβόλησα και έφυγα. Ένιωσα καλύτερα. Στην αρχή ένιωσα ανακούφιση. Ένιωσα ότι πλέον θα μπορούσα να ελευθερωθώ. Τις επόμενες ημέρες όμως άρχισα να σκέφτομαι αυτό που είχα κάνει. Καταλάβαινα ότι δεν έπρεπε να γίνει όλο αυτό. Δεν έπρεπε να σκοτώσω κανέναν. Όλη αυτή η κατάσταση όμως που βίωνα εγώ και η μητέρα μου με ανάγκασαν να φτάσω σε αυτό το σημείο γιατί δεν άντεχα άλλο. Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δεν θα έκανα αυτό που έκανα. Θέλω να ζητήσω συγχώρεση από τον Θεό» υποστήριξε ο 32χρονος.

Στη φυλακή μετά την απολογία

Οι συνήγοροι του 32χρονου, ζήτησαν την ψυχιατρική του εξέταση.

«Είναι εδραιωμένη πλέον η πεποίθησή μας ότι πρόκειται για ένα άτομο βαρύτατα διαταραγμένο ψυχικά και διανοητικά. Κι αυτό δεν είναι ένας όψιμος ισχυρισμός μας καθώς αφενός δεν είχε κίνητρο για την πράξη αφετέρου προέρχεται από ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου ο πατέρας του δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του όταν ήταν 14 ετών» σημείωσε ο δικηγόρος του 32χρονου Γιώργος Γιάνναρος.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, η σύζυγος του 60χρονου έρχεται καθημερινά πρόσωπο με πρόσωπο με την μητέρα του ανθρώπου που σκότωσε τον άντρα της.

«Το πιο τρελό ξέρετε ποιο είναι; Ότι η μητέρα του είναι εδώ από κάτω τώρα. Αυτή ήρθε εδώ. Στον δεύτερο και αυτή στον πρώτο, και ο γιος της το 'χει πει, φαντάσου ότι ήταν ενήμερη και τον είχε ακολουθήσει και στην Αλβανία. Θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε, αλλά αυτή ήθελε εδώ να 'ρθει» πρόσθεσε η σύζυγος του θύματος.

Ο 32χρονος δεν έπεισε την ανακρίτρια με τους ισχυρισμούς του και μετά την απολογία του, οδηγήθηκε στις φυλακές.

πηγή: tanea.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ