Κρατούμενοι θετικοί στον κορωνοιό στα κρατητήρια Ηρακλείου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Αστυνομικό μέγαρο μετά τα κρούσματα του Μ.Σαββάτου

Από τους 37 κρατούμενους στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου οι 17 είναι θετικοί στον κορωνοϊό!

Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που διενήργησαν το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε στα κρατητήρια Ηρακλείου μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν το Μ. Σάββατο.

Υπενθυμίζεται, ότι  την Κυριακή του Πάσχα δύο κρατούμενοι που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ από τους αστυνομικούς έχουν βρεθεί δύο αρχιφύλακες να είναι θετικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost από τους 17 που κρατούνται τώρα στο Αστυνομικό Μέγαρο και βρέθηκαν θετικοί στον ιό  κάποιοι έχουν συμπτώματα της νόσου, είναι εμπύρετοι, κάνουν εμετούς, όμως στην πλειοψηφία τους είναι ασυμπτωματικοί.

Το ερώτημα που γεννάτε είναι ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ήταν να μεταφερθούν σε σωφρονιστικά καταστήματα εκτός Κρήτης και είναι άγνωστο για την ώρα το πως θα γίνει η μεταγωγή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί του Ηρακλείου από την Κυριακή του Πάσχα ζητούσαν να γίνει έλεγχος στους κρατούμενους μετά τα θετικά αποτελέσματα στους δύο κάτι το οποίο όμως δεν έγινε.

Με αφορμή τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στα κρατητήρια Ηρακλείου οι αστυνομικοί ζητούν να εφοδιαστούν οι αστυνομικές υπηρεσίες με self tests προκειμένου οι ίδιοι οι κρατούμενοι να ελέγχονται πριν εισαχθούν.

Related Articles