Aισιοδοξία με το άνοιγμα της εστίασης στο Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

Γέμισαν οι καφετέριες και τα εστιατόρια της περιοχής

Ανέβασαν ρολά τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα της εστίασης μετά από έξι μήνες lockdown. Όπως ήταν αναμενόμενο η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, με τους πολίτες να γεμίζουν τις ταβέρνες και τις καφετέριες έως αργά το βράδυ.

Οι καταναλωτές, υποδέχθηκαν με χαρά την επαναλειτουργία των καφέ και εστιατορίων και έσπευσαν από νωρίς πρωί να τα επισκεφθούν.

Οι εξωτερικοί χώροι γέμισαν τραπεζοκαθίσματα και πολλοί ήταν αυτοί που απόλαυσαν τον καφέ ή το φαγητό μαζί με την ολιγομελή παρέα τους, καθώς οι περιορισμοί δεν επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, τις πολυμελείς κοινωνικές συναναστροφές.

«Επιτέλους καφές σε γυάλινο ποτήρι» δηλώνουν οι πολίτες στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" που από τις πρώτες ώρες έδωσαν το "παρών" στις καφετέριες της περιοχής και ειδικά σε αυτές που βρίσκονται στην Αμμουδάρα, στην Αγία Πελαγία, την Παντάνασσα και τη Λυγαριά.

Η ανακούφιση και η αισιοδοξία του κόσμου ήταν εμφανής καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης μαζί τους.
«Το άνοιγμα της εστίασης είναι ένα βήμα προς την επιστροφή της καθημερινότητας και της ζωής που είχαμε προ κορωνοϊού», δηλώνουν απολαμβάνοντας τον καλό καιρό και τις ταβέρνες στην παραλία της Αμμουδάρας.

«Ο κόσμος είχε λαχταρήσει να βγει έξω. Τόσους μήνες που η εστίαση ήταν κλειστή ήταν αναμενόμενο οι πολίτες να επισκεφτούν τα καφέ και τα εστιατόρια», δηλώνει στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" ο εστιάτορας Ζαχαρίας Πετούσης.

Ο ίδιος όμως, αν και αισιόδοξος με την επανεκκίνηση της εστίασης, αναφέρει ότι «για τους εστιάτορες και τους επαγγελματίες του χώρου δεν λύνεται το πρόβλημα με τα ωράρια και τη λειτουργία μέχρι τις έντεκα παρά. Μπορεί να ανοίξαμε και να προσπαθήσαμε να συντονιστούμε, αλλά το έντεκα η ώρα που δίνεται δεν λύνει το πρόβλημα. Ο Έλληνας έχει μάθει να βγαίνει με τους φίλους του ή την οικογένειά του μετά τις 10 η ώρα. Κι έτσι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

Ο κ. Πετούσης, επίσης, αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή που άκουσαν οι πολίτες ότι ανοίγει η εστίαση έπαιρναν τηλέφωνο και έκλειναν τραπέζι.
«Είχε πολύ κόσμο, αλλά αν δεν αλλάξει το ωράριο, η μείωση όπως και πέρυσι θα είναι μεγάλη».

Ο ίδιος όμως ελπίζει ότι μετά τις 15 Μαΐου που θα ανοίξει και ο τουρισμός, το ωράριο θα είναι ελεύθερο.
Γιατί, όπως λέει, «δεν μπορεί ο τουρίστας που θα έρθει για μία εβδομάδα να βλέπει κλειστά μαγαζιά από τις 11. Μια χρονιά οι επιχειρήσεις μας άντεξαν, για δεύτερη όμως δεν μπορούμε».

Αισιοδοξία

Από τη μία η αποχή των έξι μηνών και οι αργίες και από την άλλη ο καλός καιρός ήταν αρκετά για να ξεκινήσει η αγορά με πολύ καλούς ρυθμούς με τους πολίτες να επισκέπτονται καφετέριες και ταβέρνες τόσο την πρώτη μέρα του ανοίγματος της εστίασης, όσο και των υπολοίπων που ακολούθησαν. Τα καφενεία του Γαζίου απέκτησαν και πάλι ζωή με τους θαμώνες να ξαναβρίσκουν τις παλιές τους παρέες.

Μέχρι και ο κεντρικός δρόμος της Ελευθερίου Βενιζέλου είχε περισσότερη κίνηση με τους πολίτες να έχουν άλλη διάθεση.
Η επανεκκίνηση της εστίασης, ωστόσο, βοηθά κι άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, αλλά και τα κομμωτήρια που είχαν αυξημένη κίνηση.

Υπενθυμίζεται πως οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα καφέ – μπαρ που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους παραμένουν ανοικτά έως τις 22:45, ενώ οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033 για να μεταβούν σε αυτά. Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν ως και το πρωί της 10ης Μαΐου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ