Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε από τον ΠΟΥ το πρώτο κινεζικό εμβόλιο

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Πράσινο φως για κατεπείγουσα χρήση έλαβε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το εμβόλιο Covid-19 που ανέπτυξε η κρατική κινεζική φαρμακοβιομηχανία Sinopharm.

To εμβόλιο είναι ένα από τα δύο που χορηγούνται ευρέως στην Κίνα και το πρώτο εμβόλιο μη Δυτικής χώρας που εγκρίνει ο ΠΟΥ.

Είναι επίσης το πρώτο κινεζικό εμβόλιο που εγκρίνεται από τον οργανισμό για την πρόληψη οποιασδήποτε λοιμώδους νόσου, επισημαίνει το Reuters.

Η απόφαση της Παρασκευής ανοίγει το δρόμο για τη χρήση του εμβολίου της Sinopharm στο πρόγραμμα Covax για την εμβολιαστική κάλυψη των φτωχότερων χωρών.

Ο ΠΟΥ είχε ήδη εγκρίνει τα εμβόλια των Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson και Moderna.

Πάντως η Sinopharm δεν έχει καταθέσει μέχρι σήμερα αίτηση για την αδειοδότηση του εμβολίου της στην Ευρώπη.

Σε αντίθεση με τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής σε ΕΕ και ΗΠΑ, το εμβόλιο της Sinopharm βασίζεται σε αδρανοποιημένο κοροναϊό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αποτελεσματικότητά του στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσου φτάνει το 79%.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η γνωμοδότηση του ΠΟΥ και για ένα δεύτερο κινεζικό εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από την εταιρεία Sinovac.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...