Σε ρόλο μεσολαβητή μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Δήμου Μαλεβιζίου ο Στέλιος Πέτσας για τη χερσαία ζώνη των Λινοπεραμάτων (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Τι ζήτησε ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας στη συνάντηση που είχε μαζί του

Καλά προετοιμασμένος πήγε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα οι αιρετοί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στην ΠΕΔ.

 Ο κ. Πέτσας που για πρώτη φορά επισκέπτεται το νησί με την συγκεκριμένη ιδιότητα, άκουσε προσεκτικά τον πρόεδρο της ΠΕΔ Γιάννη Κουράκη και έναν έναν τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας  Ηρακλείου, που ήταν στη συνάντηση, με εξαίρεση τον δήμαρχο Ηρακλείου, όπου έγινε ξεχωριστή επαφή στη Λότζια.

Οι δήμαρχοι εκτός από τις κοινές τοποθετήσεις είχαν στη  διάθεσή τους και λίγα λεπτά για κατ΄ίδιαν συναντήσεις.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου που σε σύντομο χρόνο έθεσε τα ζητήματα με την ανατροπή του σχεδιασμού εξαιτίας του πλαφόν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το πρόβλημα με τους ναυαγοσώστες ενώ στάθηκε στο  πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τον τόπο με την  απόδοση της χερσαίας ζώνης των Λινοπεραμάτων.

Μάλιστα ο κ. Μποκέας για πρώτη φορά  είπε ότι ήρθε αντιμέτωπος με την άρνηση του ΤΑΙΠΕΔ να τον συναντήσει για  αυτό το σοβαρό θέμα.

«Δεν είναι δυνατόν το ΤΑΙΠΕΔ  να μην βλέπει τους δημάρχους. Ποιος είναι ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ και ποια η θεσμική θωράκιση των δημάρχων σε σχέση με τον ΤΑΙΠΕΔ ;» αναρωτήθηκε με νόημα ο κ. Μποκέας και ανέφερε ότι για το ζήτημα αυτό λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης θα το θέσει σε  συνάντηση που επιδιώκει με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

 Μόλις ολοκλήρωσε τη φράση του ο κ.Μποκέας, ο αναπληρωτής υπουργός δεν πέρασε αμέσως στον επόμενο  δήμαρχο που περίμενε να τοποθετηθεί.

Πήρε το λόγο και είπε: « Αναμφίβολα θα γίνει συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ,  είμαστε εδώ για να λύνουμε όλοι μαζί τα προβλήματα».

Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας αναφερόμενος και σε άλλα θέματα που ετέθησαν είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι σύμμαχος της  αυτοδιοίκησης και ότι θέλει να γνωρίζει όλα τα προβλήματα των δήμων ασχέτως αν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του ή όχι για να μεσολαβεί για λύσεις με τα αρμόδια υπουργεία.

 Στην κατ ίδιαν συνάντηση που είχε ο είχε ο κ. Μποκέας με τον κύριο Πέτσα κατέθεσε το εξασέλιδο υπόμνημα του και έθεσε το θέμα με την χρηματοδότηση του Γυμνασίου, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος μετά το πέρας της συνομιλίας τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ