GP Ισπανίας: Η 100ή pole position του Λιούις Χάμιλτον

Petite Perle 300×250

Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε στο γκραν πρι της Βαρκελώνης την 100η του pole position μετά από συγκλονιστική μάχη με τον Μαξ Φερστάπεν τον οποίο κέρδισε για 36 χιλιοστά.

ο αδιανόητο ρεκόρ των 100 pole position στη F1 πέτυχε ο Λιούις Χάμιλτον στις δοκιμές κατάταξης της Βαρκελώνης, κερδίζοντας για 36 χιλιοστά του δευτερολέπτου μια εκπληκτική μάχη με τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Βάλτερι Μπότας με την έτερη Mercedes W12 και ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari, ο ταχύτερος πίσω από τις δύο κορυφαίες ομάδες, θα παραταχθούν στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης του 4ου φετινού γύρου της Formula 1 – καθώς ο Σέρχιο Πέρεθ με τη δεύτερη Red Bull RB16B περιορίστηκε μόλις στην 8η θέση, πληρώνοντας ένα τετ-α-κε στη στροφή 13 στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3.

Ο Λιούις Χάμιλτον με τον τίτλο της 100ης pole στη Βαρκελώνη /8-5-2021

Και οι τρεις πρώτοι πέτυχαν τον ταχύτερό τους χρόνο στον πρώτο τους γρήγορο γύρο στο Q3 – εκεί όπου οι Χάμιλτον και Φερστάπεν ξεδίπλωσαν την απόλυτη οδηγική τους αρτιότητα, με έναν άψογο γύρο στο 1:16.7! Όμως και ο γύρος του Μπότας ήταν εξαιρετικός, στο δέκατο πίσω τους.

Τους Εστεμπάν Οκόν της Alpine και Κάρλος Σάινθ της Ferrari στην τρίτη σειρά εκκίνησης χώρισαν μόλις 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου, καθώς σχεδόν όλοι μετά την πρώτη τριάδα βελτίωσαν το χρόνο της πρώτης τους προσπάθειας.

Με την 7η θέση, στο μεταξύ,ο Ντάνιελ Ρικιάρντο για πρώτη φορά κέρδισε τον 9ο Λάντο Νόρις (έναν αγώνα μετά τον αποκλεισμό του στο Q1 της Πορτογαλίας), και έδειξε ότι αρχίζει να φέρνει τη McLarenστα μέτρα του.

Από άποψη στρατηγικής, και οι δέκα πρώτοι θα εκκινήσουν στον αυριανό αγώνα (16:00 ώρα Ελλάδας) με τη μαλακή γόμα, με την οποία πέτυχαν τον ταχύτερο γύρο τους στο Q2.

Στην πρώτη προσπάθεια στο Q2 ο Φερστάπεν είχε για πρώτη φορά ρίξει το χρόνο κάτω από το 1:17, και ήταν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος του Μπότας και 0,7" του Χάμιλτον. Όμως, οι οδηγοί της Mercedes πλησίασαν στα δύο δέκατα στο δεύτερό τους γύρο.

Ενδεικτικό του πόσο μικρές ήταν οι διαφορές στην πίστα του Μονμελό είναι ότι ο Γιούκι Τσουνόντα της Alpha Tauri αποκλείστηκε στο Q1 όντας 0,75 δευτ. πίσω από τον πρώτο χρόνο της πρώτης περιόδου.

Η κατάταξη των δοκιμών στο γκραν πρι της Βαρκελώνης

2021 Emilio Morenatti/Associated Press

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ