Λ. Αυγενάκης: «Ο μη σεβασμός στην απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προκαλεί αναπόδραστες συνέπειες και δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτός»

To Υφυπουργείο Αθλητισμού επισήμανε αρκετές φορές έως τώρα στη Super League 2 την ανάγκη αυστηρής τήρησης των πρωτοκόλλων και απευθύνθηκε αρμοδίως για τους αναγκαίους ελέγχους, καθότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του δεν περιλαμβάνονται εντεταλμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο σεβασμός στην αναγκαιότητα της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία τόσων των αθλητικών όσο και όλων των κοινωνικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας.

Ο πόλεμος με την πανδημία συνεχίζεται αμείωτος. Οι μάχες πρέπει να δίδονται συντεταγμένα και καθημερινά και είναι δεδομένο πως, αν δεν τηρούνται οι κανόνες, τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και διακυβεύεται το εθνικό κοινωνικό σχέδιο ενάντια στον Covid-19.

To Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του οποίου δεν περιλαμβάνονται εντεταλμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Πολιτείας (Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό κλπ), επισήμανε αρκετές φορές έως τώρα (με τελευταία χτες Παρασκευή, 7 Μαΐου) στη διοργανώτρια αρχή της Super League 2 την ανάγκη αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που έχουν εγκριθεί από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. 

Επιπλέον, απευθύνεται συχνά προς τους εντεταλμένους μηχανισμούς για τους αναγκαίους ελέγχους τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις αθλητικές διοργανώσεις, όπως συμβαίνει με την επιτήρηση της εφαρμογής όλων των μέτρων εναντίον της πανδημίας σε κάθε κλάδο και κοινωνική δραστηριότητα.

Σε κάθε περίπτωση ο μη σεβασμός στην απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προκαλεί αναπόδραστες συνέπειες και δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτός».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ