Να μη χαθεί η ευκαιρία για την Ελ. Βενιζέλου στο Γάζι

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον τη χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα με αντιπροσωπεία των επαγγελματιών που διατηρούν επιχειρήσεις επί της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία 25 σχεδόν χρόνια δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στον κεντρικότερο δρόμο του Γαζίου, αν και διαχρονικά όλοι οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για την απουσία του Δήμου να εκπονήσει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της αγοράς.

Στην τοποθέτηση τους οι δύο μελετητές παρουσίασαν με γλαφυρό τρόπο τις ελλείψεις που παρουσιάζει η πόλη του Γαζίου από συγκοινωνιακής πλευράς, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού(ηλικιωμένοι, παιδιά, έγγυες γυναίκες, άτομα ΑμεΑ) να έχουν πρόσβαση στα υπάρχοντα πεζοδρόμια. Σε αυτό πιστεύω συμφωνούμε όλοι ότι είναι και θέμα πολιτισμού για αυτές τις κατηγορίες συνανθρώπων μας.

Έρχεται λοιπόν ο νέος Δήμαρχος Μαλεβιζίου και οραματίζεται με τους συνεργάτες του άμεσα να προχωρήσει στην ανάπλαση ολόκληρης της Ελευθερίου Βενιζέλου από το κατάστημα LIDL μέχρι την έξοδο του Γαζίου και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ήδη το πρώτο κομμάτι μέχρι το κατάστημα Τζωράκης αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2021 μετά την τροποποίηση της αρχικής μελέτης, αλλά και την κύρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου της Αγίας Μαρίνας.

Ο Μενέλαος Μποκέας στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στη δύναμη που του έδωσε ο λαός της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου κατά τις τελευταίες εκλογές και αισθάνεται την ανάγκη να του επιστρέψει πίσω με έργα και σημαντικές παρεμβάσεις αυτή την εμπιστοσύνη αλλάζοντας την εικόνα και την όψη της Ελευθερίου Βενιζέλου εντός και εκτός της πόλης του Γαζίου. Επίσης τόνισε στους επαγγελματίες ότι επιθυμεί από κοινού να προχωρήσουν αυτή τη μεγάλη ανάπλαση θέτοντας ως στόχο την ολοκλήρωση της μελέτης με όποιες τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν, την κατάθεση της και στη συνέχεια της εύρεσης των απαιτούμενων κονδυλίων για την υλοποίηση της.

Τι προσφέρει αυτή η μελέτη στα βασικά της σημεία που πιστεύω ότι δε διαφωνεί κανείς από αυτούς που συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο.

Πρώτον υπογιοποιεί τα δίκτυα της ΔΕΗ και συγχρόνως δημιουργούνται σύγχρονα δίκτυα όμβριων υδάτων με τους κατάλληλους αποδέκτες και έτσι δεν θα βλέπουμε με την πρώτη δυνατή μπόρα τη συσσώρευση νερού κατά μήκος του δρόμου. Εξωραΐζει τα πεζοδρόμια και τα κάνει προσβάσιμα για όλους δημιουργώντας ταυτόχρονα και ποδηλατόδρομο για παιδιά και μεγάλους, όπως συμβαίνει σε όλες τις εξελιγμένες κοινωνίες στην Ευρώπη. Έτσι μπαίνει μία τάξη αλλά και κανόνες που είναι επιβεβλημένη αν αναλογιστούμε τη σημερινή εικόνα που επικρατεί με την αναρχία και ο κάθε επιχειρηματίας θα γνωρίζει τις υποχρεώσεις του.

Και ερχόμαστε στο σημείο που θα έλεγα δικαιολογημένα αντιδρούν οι επαγγελματίες και έχει να κάνει με τις θέσεις πάρκινγκ που πρέπει να προβλεφθούν επί της Ελευθερίου Βενιζέλου, τόσο για την εξυπηρέτηση των περαστικών, όσο και για τη τροφοδοσία των καταστημάτων. Θα πρέπει με διάλογο και εκατέρωθεν υποχωρήσεις να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και να προχωρήσει αυτό το μεγάλο οραματικό έργο που θα αλλάξει προς το καλύτερο την κεντρική αγορά του Γαζίου, δίνοντας περισσότερη δυναμική στην πρωτεύουσα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η σημαντική ευκαιρία και θα πρέπει οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια στο Γάζι και είμαι σίγουρος ότι αγαπούν τον τόπο τους να σταθούν δίπλα στο Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα και από κοινού να εργαστούν για να έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Καμία φορά και οι αιρετοί άρχοντες θέλουν την παρότρυνση, αλλά και τη θετική αύρα των δημοτών τους διότι και αυτοί είναι άνθρωποι που χρειάζονται να νοιώθουν τη θετική ενέργεια που τους δίνει το κίνητρο να πετυχαίνουν πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Εν κατακλείδι αυτές οι σημαντικές παρεμβάσεις σε όλο το εύρος της Ελευθερίου Βενιζέλου πρέπει να τύχουν της καθολικής αποδοχής των επαγγελματιών με τις όποιες τροποποιήσεις συμφωνηθεί να γίνουν και η δημοτική αρχή με μπροστάρη το Δήμαρχο να τρέξει γρήγορα για την υλοποίηση τους.

Τέλος θα πρέπει σε αυτό το σημείο να επαινέσω τη στάση της αντιπολίτευσης του Δήμου Μαλεβιζίου που στηρίζει αυτό το μεγάλο έργο και προσπαθεί και αυτή από την πλευρά της να συμβάλει για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών αλλά και με την κατάθεση προτάσεων στο δημόσιο διάλογο. Η μέχρι σήμερα στάση της είναι υπεύθυνη και στέκεται με σοβαρότητα σε κάθε αναπτυξιακό έργο που υλοποιείτε στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Σταύρος Στρατάκης

Εκδότης Φωνής Μαλεβιζίου

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...