Η ΑΕΚ 0-1 στη Λεωφόρο και πετάει εκτός Ευρώπης τον Παναθηναϊκό

Petite Perle 300×250

Σε ένα ντέρμπι με τρομερή ένταση, η ΑΕΚ λύγισε τον Παναθηναϊκό (0-1) που είχε χαμένο πέναλτι με τον Μακέντα στο 90'+5' και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Με γκολ του Μάνταλου η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τον αφήνει εκτός Ευρώπης.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης θα μπορούσε να περιγραφεί με δύο λέξεις: Δεν βλεπόταν. Άγνωστο αν η αιτία ήταν η πίεση λόγω βαθμολογίας ή το γεγονός ότι πρόκειται για δύο κακές -για τα ονόματά τους- ομάδες, λογικά και τα δύο έπαιξαν ρόλο, αλλά το σίγουρο είναι ένα: Πράσινοι και κιτρινόμαυροι δεν έκαναν ούτε μία φάση της προκοπής στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν ήξερε τι να κάνει με αυτή, η ΑΕΚ προσπαθούσε να καταλάβει ποιο ακριβώς ήταν το πλάνο της και έτσι το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς κάτι αξιόλογο.

Όσα δεν είδαμε σε όλο το πρώτο μέρος, τα είδαμε στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου, κυρίως από την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Χιμένεθ βρήκαν χώρους και στην πρώτη τους τελική στο ματς άνοιξαν το σκορ με τον Μάνταλο στο 50ο λεπτό, ενώ είχε κι άλλες στιγμές για να κάνει το 0-2! Μάλιστα, σκόραρε με τον Ανσαριφάρντ, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε καθώς στην αρχή της φάσης η μπάλα είχε βγει άουτ.

Μετά από ένα «τρελό» 20λεπτο για τους «κιτρινόμαυρους», ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς κι έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος έκανε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο Τσιντώτας, όμως, έκανε την επέμβαση του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν με μεγάλη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και στο 75ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Σβάρνα, ωστόσο αδυνατούσαν να «καθαρίσουν» το ματς κάτι που παραλίγο να πληρώσουν.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεντελτσιάρου έκανε πέναλτι στον Μακέντα, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μολό, Νιας (80′ Μπουζούκης), Σανκαρέ (71′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (71′ Ενγκμπακοτό), Καμπετσής (58′ Καρλίτος), Μακέντα.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (81′ Μπακάκης), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (70′ Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (70′ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (89′ Νεντελτσιάρου).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ