Νικητής στο κρητικό ντέρμπι με τα Χανιά με 2-0 ο Εργοτέλης (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Συνεχίζει το κυνήγι της ανόδου

Ο Εργοτέλης πήρε μία πολύ σπουδαία νίκη κόντρα στα Χανιά, στο κρητικό ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των play off της Super League 2, επικρατώντας 2-0 χάρις σε τέρματα του Κόλα και του Μανουσάκη και συνεχίζει την μεγάλη προσπάθεια ανόδου! Εκτός διεκδίκησης ανόδου τα Χανιά, μετά από αυτή την ήττα.

Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι δεν είχε αρκετές φάσεις, ωστόσο ο Εργοτέλης ήταν αυτός που είχε το πάνω «χέρι». Η πρώτη τελική ήρθε από τα Χανιά στο 23', όταν βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και επιχείρησε το σουτ, με τον Κατσιμήτρο να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Εργοτέλης - Χανιά 1-0: "Χτύπησε" στο 94' ο Ροβίθης - Ποδόσφαιρο - SPORT 24

Στη συνέχεια πήρε τα… ηνία ο Εργοτέλης και απείλησε με τον Μανουσάκη στο 27', όταν ο επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Κουτζαβασίλη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 33' ο Εργοτέλης έφτασε μία «ανάσα» από το 1-0, με τον Ανδρέου να μην απομακρύνει σωστά και να στέλνει τη μπάλα στον Μπουτσάκη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση, στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κουτζαβασίλη.

Στο 41' και μετά από πίεση των τελευταίων λεπτών του Εργοτέλη, η ομάδα του Ηρακλείου βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σερβιλάκης εκτέλεσε πολύ επικίνδυνα το κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Κόλα έστειλε με το… γόνατο στα δίχτυα των Χανίων για να γράψει το 1-0, το οποίο ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Εργοτέλη καθώς με… αρκετή δόση τύχης, έκανε το 2-0! Ο Μανουσάκης στο 48', πήρε δύο φορές τις κόντρες από τους αμυντικούς και με άψογο πλασέ, έγραψε το 2-0, βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη.

Χανιά - Εργοτέλης 0-1: Κιτρινόμαυρο το Κρητικό ντέρμπι! | Mikriliga.com

Στη συνέχεια του παιχνιδιού τα Χανιά πίεσαν αλλά οι γηπεδούχοι έκλεισαν καλά τους χώρους και έλεγχαν το παιχνίδι. Στο 71' ο Σουντουρά κέρδισε τη μονομαχία από τον Μαζουλουξή, έκανε το σουτ με τον Κατσιμήτρο να αποκρούει τη μπάλα.

Στο 75' ο Εργοτέλης κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μπουρσέλης ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα των Χανίων. Ο Κόνρααντ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ, διατηρώντας το 2-0.

Στο 87' ήταν η σειρά των Χανίων να σημαδέψουν το δοκάρι, καθώς ο Καμαρά, έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σουντουρά έκανε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Κατσιμήτρου και να φεύγει έξω. Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους με τον Εργοτέλη να παίρνει μία τεράστια νίκη που τον κρατάει ψηλά στη βαθμολογία και στο «κυνήγι» της ανόδου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης, Σερβιλάκης (90+2′ Ντουμάνης), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Κόλα, Πέιος, Τσέλιος (60′ Άπι), Μπουτσάκης (73′ Κατσούρι), Μανουσάκης (73′ Κωστανάσιος), Πατρινός (60′ Κόνρααντ).

Στον πάγκο έμειναν οι Τζελέπης, Σαρρής, Κοκκίνης, Κουατένγκ.

Χανιά (Νίκος Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Κάσσος (46′ Νίκολιτς), Γρομητσάρης, Ανδρέου, Καμαρά, Παναγιωτούδης (46′ Πλέγας), Κάρλος (80′ Γκίνο), Τριανταφυλλάκος (46′ Δημητριάδης), Βασιλόγιαννης, Μπραμπίγια (46′ Σουντουρά), Διαμαντόπουλος.

Στον πάγκο έμειναν οι Λαμπίρης, Σωτηράκος, Αναστασόπουλος, Ουνγιαλίδης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ