Νίκος Ηγουμενίδης: Δεν αρκεί η συγγνώμη του κ. Πατέλη απέναντι στην προσβολή για τους υποψηφίους και κατόχους διδακτορικού στη χώρα

Petite Perle 300×250

Σχετικά με τις δηλώσεις του συμβούλου του Πρωθυπουργού απέναντι σε όσους εκπονούν ή κατέχουν σήμερα διδακτορικό, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη αποτελούν προσβολή για το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Δεν μπορεί με τόση έπαρση να βγαίνει δημόσια ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη και να απαξιώνει όσους πάσχισαν ή πασχίζουν σήμερα για την διδακτορική τους διατριβή.

Οι περισσότεροι διδάκτορες και σημερινοί υποψήφιοι διδάκτορες παλεύουν με πενιχρά έσοδα και με ελάχιστη βοήθεια από το κράτος για την έρευνα τους. Εργάζονται μέχρι αργά τα μεσάνυχτα για το διδακτορικό τους, συχνά παράλληλα με μια πρωινή ή απογευματινή εργασία, θυσιάζουν τα σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια τους, περνούν ανυπολόγιστες ώρες μέσα στα αρχεία, τα εργαστήρια και τις βιβλιοθήκες συναντώντας τις περισσότερες φορές τις κλειστές πόρτες και την γραφειοκρατία της Πολιτείας.

Επομένως, θα πρέπει κάποιος να πει στον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη ότι αυτές οι ελπιδοφόρες δυνάμεις του τόπου ονειρεύονται  και τους αξίζει κάτι πολύ περισσότερο  από μια συγγνώμη στο twitter ή από το να τους προσλάβει ο ίδιος. Όχι γιατί βεβαίως δεν θέλουν να εργαστούν ή όπως νομίζει ο ίδιος είναι «τεμπέληδες», αλλά γιατί πολύ απλά δεν θέλουν και δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές τους τις δουλειές.

Αξίζουν την ουσιαστική αναγνώριση των κόπων τους και βεβαίως κάτι καλύτερο από μια συγγνώμη ή την μοίρα που τους επιφυλάσσει το Μαξίμου και οι σύμβουλοι του κ. Μητσοτάκη».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ