Δημήτρης Λιγνάδης: Κλήση με την ιδιότητα του ύποπτου για έναν ακόμη βιασμό ανηλίκου

Petite Perle 300×250

Αντιμέτωπος με μία ακόμη κακουργηματική πράξη που αφορά βιασμό ανήλικου αγοριού, την τέταρτη κατά σειρά, βρίσκεται ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης για βιασμό κατά συρροή από τον περασμένο Φεβρουάριο, στις φυλακές της Τρίπολης, καλείται από τον εισαγγελέα να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για βιασμό ενός 24χρονου -σήμερα- άνδρα.

Ο καταγγέλλων εμφανίστηκε αυτοβούλως τον περασμένο Μάρτιο ενώπιον της ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι βιάστηκε από τον Δ. Λιγνάδη δύο φορές, πριν από 7 χρόνια.

Ο εισαγγελέας έστειλε τη σχετική παραγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Τριπόλεως προκειμένου να ληφθούν ανωμοτί εξηγήσεις από τον ηθοποιό τις προσεχείς ημέρες.

Άρση απορρήτου

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Απριλίου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διέταξε την άρση απορρήτου για το κινητό τηλέφωνο του Δημήτρη Λιγνάδη, ώστε να ελεγχθεί κάθε μορφής επικοινωνία του προσωρινά κρατούμενου για βιασμούς ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές έδωσαν συγκατάθεση για λόγους διερεύνησης σοβαρής ποινικής υπόθεσης, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος στο κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου καλλιτέχνη και σε κάθε μορφής επικοινωνία, είτε αυτή αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε μηνύματα γραπτά (sms), ηχογραφημένα, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες κ.ά..

Δίνει επίσης έγκριση για ενδελεχή ανάλυση στοιχείων από αυτά που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμά του και σε αποθηκευτικό χώρο στην πολυκατοικία που έμενε, ώστε όπου απαιτείται, να γίνουν διαδικασίες ανάκτησης δεδομένων για να αναλυθούν. Στόχος είναι η αξιοποίηση κάθε κρίσιμου δεδομένου που θα μπορούσε να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο. Η απόφαση των δικαστών αφορά και την περίπτωση των υπηρεσιών νέφους (cloud).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ