Νίκος Ηγουμενίδης: Η Κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά για την ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών δεν έχει καμία θέση ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης, αλλά η έμπρακτη αναγνώριση της διαρκούς μάχης που δίνουν οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες της χώρας για την δημόσια υγεία.

Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μένει στα λόγια και να μην ενισχύει με μόνιμο προσωπικό τα Νοσοκομεία. Επιμένει να σηκώνει τα χέρια απέναντι στα μεγάλα κενά που παρουσιάζουν σήμερα τα Νοσοκομεία σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Χαρακτηριστικά είναι όσα συμβαίνουν στο ΠΑΓΝΗ: Ναι μεν οι ΜΕΘ αυξάνονται, αλλά το μόνιμο προσωπικό παραμένει το ίδιο, αφού δεν προκηρύχθηκαν νέες θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού παραϊατρικού προσωπικού για τη στελέχωση των νέων κλινών. Επομένως, αντί να ενισχύεται η προσπάθεια τους οι εργαζόμενοι επιφορτίζονται με περισσότερες ευθύνες.

Η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει την επικοινωνιακή πολιτική. Υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας σημαίνει έμπρακτη ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας και αμοιβής όλων των εργαζομένων στο χώρο της υγείας».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ