Ψάρι βγαλμένο από ταινία τρόμου ξεβράστηκε σε ακτή στις ΗΠΑ

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Η εικόνα μοιάζει βγαλμένη από κάποια ταινία υπερφυσικού τρόμου ή (πολύ) σκοτεινής επιστημονικής φαντασίας. Ακόμη καλύτερα θα μπορούσε να είναι η φωτογραφία ενός κατάμαυρου λαστιχένιου τέρατος σε κάποιο κινηματογραφικό πλατό του παρελθόντος, όταν τα ψηφιακά εφέ δεν είχαν ακόμη κυριαρχήσει στον χώρο του φανταστικού κινηματογράφου.

Στην πραγματικότητα, όμως, έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και γνωστά ψάρια της αβύσσου, το οποίο ξεβράστηκε άθικτο από τα βάθη του Ειρηνικού σε μία παραλία της Καλιφόρνιας, προκαλώντας έκπληξη και… ανατριχίλα στους λουόμενους. Ανήκοντας στην οικογένεια των καλαμιδόψαρων (anglerfish), την οποία αποτελούν περίπου 300 διαφορετικά είδη, το συγκεκριμένο ψάρι ζει σχεδόν 1.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (περίπου 914 μέτρα για την ακρίβεια), με την παρουσία του σε αυτά τα μεγάλα βάθη να είναι σχετικά κοινή.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...