Στη Βουλή το αίτημα ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένα Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν

Το αίτημα της άμεσης ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένα Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, με αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, φέρνουν στη βουλή οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την σχετική επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Με στόχο την διατήρηση του νομού, ως ένα εκ των ασφαλέστερων τουριστικών προορισμών, από άποψη αστυνόμευσης, και δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες αστυνομικές διευθύνσεις θα επιφορτιστούν με την διαχείριση των τουριστών, η Ένωση αιτείται την ενίσχυσή τους, με αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου. 

Δεδομένης και της εμπειρίας τους, από την τουριστική περίοδο 2020, οι αστυνομικοί καταδεικνύουν τεράστιες παθογένειες, που χρήζουν διερεύνησης και άμεσης επίλυσης, προκειμένου αυτές να μην επαναληφθούν και φέτος. Συγκεκριμένα:

  • Η απασχόληση αδικαιολόγητα μεγάλου αριθμού Αστυνομικών για τους ελέγχους των εισερχομένων επιβατών στο Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου, προκειμένου να πραγματοποιούν ελέγχους, σχετικά με το αν διαθέτουν ή όχι τα κατάλληλα δικαιολογητικά για την είσοδο τους στην χώρα, το οποίο είναι αντικείμενο καθαρά των Υγειονομικών Υπηρεσιών και όχι της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως αποτέλεσμα την παραμέληση της αστυνόμευσης. 
  • Η απουσία απαραίτητων μέτρων προστασίας των αστυνομικών (ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με plexiglass κλπ), σε αντίθεση με άλλους χώρους όπου υπάρχει αυτή η πρόβλεψη π.χ. σημεία διαβατηριακού ελέγχου ή check in, στα σημεία ελέγχου εισόδου επιβατών, οδηγεί σε συνωστισμό δεκάδων χιλιάδων τουριστών καθημερινά, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την δική τους ασφάλεια όσο και για την διασπορά του ιού.
  • Η απαγόρευση εργασίας δοκίμων Αστυφυλάκων, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ενισχύουν τις Υπηρεσίες αυτές, σαββατοκύριακα και νυχτερινά, συνεπάγεται τον επιφορτισμό του μόνιμου προσωπικού και την αδυναμία αυτού να ανταπεξέλθει στην πίεση. Επιπλέον οι δόκιμοι αστυφύλακες, λόγω αυτής της απαγόρευσης, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά χωρίς τα επιδόματα που προβλέπονται για εργασία τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

Οι βουλευτές καλούν τον Αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψη του, το αίτημα και τις επισημάνσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου, καθώς και να αποσαφηνίσει σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ