Απογραφή υδρογεωτρήσεων στο Δ.Γόρτυνας από την ΕΑΓΜΕ

Ξεκίνησε στο Δήμο Γόρτυνας η Συστηματική Απογραφή Υδρογεωτρήσεων που εντάσσεται στο πρόγραμμα ΣΑΜΥ ΙΙ, το οποίο υλοποιεί η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν την Τρίτη 11 Μαΐου 2021, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας Κρήτης κ. Ιωάννης Μιχαλάκης και η γεωλόγος κ. Ελένη Τσολάκη, με το Δήμαρχο Γόρτυνας κ. Λευτέρη Κοκολάκη,  τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο για θέματα άρδευσης – ύδρευσης κ. Στέλιο Σηφάκη και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα» κ. Μιχάλη Κοκολάκη, έγινε συντονισμός των ενεργειών που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.

Επίσης, έγινε παρουσίαση του έργου της Ε.Α.Γ.Μ.Ε, όχι μόνο σε ολόκληρη την Επικράτεια αλλά και στα έργα πνοής που έχει υλοποιήσει στην Κρήτη, διερευνήθηκαν δε πεδία περαιτέρω συνεργασίας με το Δήμο Γόρτυνας.

Την ίδια ημέρα οι γεωλόγοι της ΕΑΓΜΕ μετέβησαν στη δημοτική ενότητα Ρούβα όπου και ξεκίνησε άμεσα η απογραφή των Υδρογεωτρήσεων του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β) Γέργερης.

Παράλληλα,  με την απογραφή των υδρογεωτρήσεων, γίνεται συλλογή πρωτογενών στοιχείων, προκειμένου να επικαιροποιηθεί η βάση δεδομένων που υποστηρίζει την υδρογεωλογική έρευνα της ΕΑΓΜΕ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ