Εκδήλωση στο Κρουαζιερόπλοιο MEIN SCHIFF 5 της TUI CRUISIS για την έναρξη της τουριστικής σεζόν στη χώρα μας

Η ανάρτηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για τη σημερινή εκδήλωση στο Λιμάνι Ηρακλείου, στο Κρουαζιερόπλοιο MEIN SCHIFF 5 της TUI CRUISIS, εν όψει του ανοίγματος από αύριο της τουριστικής σεζόν στη χώρα μας και της επανεκκίνησης των κρουαζιέρων. για την έναρξη της τουριστικής σεζόν στην χώρα μας :

" Το λιμάνι του Ηρακλείου θα είναι αφετηρία και κατάληξη για τις εβδομαδιαίες κρουαζιέρες σε Αιγαίο, Ιόνιο και νοτιανατολική Μεσόγειο. Αύριο ξεκινά η πρώτη απ' αυτές με 1.000 γερμανόφωνους τουρίστες, οι οποίοι θα φθάσουν με έξι πτήσεις στο Ηράκλειο και θα επιβιβαστούν στο πολυτελές πλοίο, αφού ακολουθηθούν όλα τα προβλεπόμενα στα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα και στα εκπονημένα σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Είναι περιττό να τονιστεί πόσο σημαντική για την οικονομία μας είναι η επανεκκίνηση του τουρισμού. Με την ασφάλεια που προσφέρει η χώρα μας απέναντι στην παγκόσμια πανδημία και με την εμπιστοσύνη που έχει χτιστεί διεθνώς για την Ελλάδα έπειτα από την επιτυχημένη πολιτική της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο τουρισμός είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της κάθε τοπικής κοινωνίας και της Ελλάδας συνολικότερα. Κάθε μορφής και δραστηριότητας του, όπως για παράδειγμα και η αθλητική, την οποία φιλοδοξούμε να την συνδέσουμε ακόμα περισσότερο με τον τουρισμό για να αξιοποιήσουμε την προστιθέμενη αξία του αθλητισμού.

Οι κρουαζιέρες, επιπλέον, είναι ένα από τα μεγάλα τουριστικά έμβολα. Άλλωστε, θεωρείται ότι σε κάθε λιμάνι διέλευσης των πλοίων η μέση κατανάλωση κάθε επιβάτη είναι 100 δολάρια, ενώ στα λιμάνια εκκίνησης είναι 400 δολάρια. Καλή και υγιή σεζόν να έχουμε! Με σταθερά βήματα επιστρέφουμε στην κανονικότητα".​

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ