Εκτρέπονται όλες τις πτήσεις που κατευθύνονται προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Όλες οι πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ εκτρέπονται προς άλλα αεροδρόμια μέχρι νεοτέρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισραηλινές αρχές, καθώς εδώ και ημέρες εκτοξεύονται ρουκέτες από τη Γάζα.

Τα αεροπλάνα θα κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Ραμόν, κοντά στην Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ, διευκρίνισαν, ενώ πρόσθεσαν ότι η απόφαση αυτή δεν αφορά προς το παρόν τις πτήσεις που αναχωρούν από το Μπεν Γκουριόν.

Την Τρίτη το βράδυ οι αρχές του Ισραήλ είχαν αναστείλει προσωρινά όλη την εναέρια κυκλοφορία από και προς το Μπεν Γκουριόν εξαιτίας των πολλών ρουκετών που εκτοξεύονταν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Τελ Αβίβ.

Από το βράδυ της Δευτέρας, όταν κλιμακώθηκε η ένταση μεταξύ της Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, και του Ισραήλ, έχουν εκτοξευθεί περίπου 1.500 ρουκέτες εναντίον του εβραϊκού κράτους, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του ισραηλινού στρατού.

Στο Ισραήλ επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους ένα παιδί έξι ετών και ένας στρατιώτης.

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει τη Γάζα ακατάπαυστα, με τα αεροπορικά πλήγματα να συνεχίζονται νωρίς σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τον απολογισμό του παλαιστινικού υπουργείου Υγείας, 67 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και 400 έχουν τραυματιστεί.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ