Στη διαμαρτυρία των μαθητών Εσπερινών Λυκείων ο Σωκράτης Βαρδάκης

Petite Perle 300×250

Σωκράτης Βαρδάκης: «Παραμένουμε στο πλευρό των μαθητών των εσπερινών λυκείων, στον δίκαιο αγώνα τους να μην εφαρμοστεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

Στην παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών και εκπαιδευτικών εσπερινών λυκείων στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων, παρευρέθη ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, δηλώνοντας:

«Η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή της ανάλγητης πολιτικής της, για τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με την Ενιαία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, στερεί από χιλιάδες μαθητές, το δικαίωμα στο όνειρο, πλήττοντας ιδιαιτέρως εκείνους των εσπερινών λυκείων, τσαλαπατώντας κάθε έννοια ισονομίας.

Η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας είναι μνημειώδης. Στην  επίκαιρη ερώτησή μου για το θέμα, ενώ είχα επισημάνει  ότι η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών των εσπερινών λυκείων είναι εργαζόμενοι, τους οποίους οι πραγματικές ανάγκες  ανάγκασαν να διακόψουν τις εγκύκλιες σπουδές τους σε μικρότερη ηλικία και ενήλικες πια, εργαζόμενοι και συχνά και γονείς, αναζητούν τη δικιά τους ευκαιρία για συνέχιση των σπουδών τους, προκειμένου να βελτιώσουν την προσωπική και κοινωνική τους υπόσταση, η Υφυπουργός Παιδείας, στην απάντησή της, υπεραμύνθηκε της θεσμοθέτησης της Ε.Β.Ε. , καθώς θεωρεί ότι όσοι μαθητές εσπερινών λυκείων εισαχθούν με το προηγούμενο καθεστώς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξ' ορισμού θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα σπουδών.

Στο πλήθος κοινοβουλευτικών μας παρεμβάσεων η κυβέρνηση έκλεινε πεισματικά τα αυτιά, ενώ απέρριψε και την πρόταση τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Η ευθύνη βαραίνει ολοκληρωτικά πια τον κ. Μητσοτάκη, που εν μέσω του τρέχοντος σχολικού έτους και σε συνθήκες πανδημίας, θεώρησε σωστό να προχωρήσει σε τέτοιες σαρωτικές αλλαγές. Τις εξηγήσεις θα πρέπει να τις δώσει στη Βουλή, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Για άλλη μια φορά ζητάμε να εξαιρεθούν τώρα από την εξομοιωτική διάταξη της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής οι απόφοιτοι των εσπερινών λυκείων, ώστε να επέλθει κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία. Δηλώνουμε απερίφραστα, ότι θα παραμείνουμε συμπαραστάτες στον αγώνα μαθητών και εκπαιδευτικών μέχρι τη δικαίωση». 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ