Συνελήφθη μαιευτήρας – διευθυντής γυναικολογικής κλινικής δημόσιου νοσοκομείου για δωροληψία

Petite Perle 300×250

Η σύλληψή του μαιευτήρα έγινε από τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ και παράνομη είσπραξη 500 ευρώ. 

Στη σύλληψη μαιευτήρα, συντονιστή –διευθυντή γυναικολογικής κλινικής δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής, προχώρησαν οι «αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας, το πρωί της Τρίτης, για «δωροληψία υπαλλήλου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iΕidiseis, στις 7 Μαΐου, η 20χρονη Μ.Κ., η οποία βρίσκεται στον 9 μήνα της εγκυμοσύνης της, προέβει σε καταγγελία για τον συγκεκριμένο γιατρό.

«Τον περασμένο Μάρτιο επισκέφθηκα τον συγκεκριμένο γιατρό προκειμένου να με εξετάσει. Από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε απαίτησε το ποσό των 500 ευρώ για να αναλάβει τον τοκετό με καισαρική τομή».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η κοπέλα τον επισκέφθηκε ακόμα 5-6 φορές, το αίτημα του οποίου για «φακελάκι» παρέμενε. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να υποστήριζε πως τα χρήματα δεν ήταν μόνο για εκείνον αλλά και για άλλους γιατρούς, άλλων ειδικοτήτων.

Ο ίδιος μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δεν έδινε στην κοπέλα ούτε τις εξετάσεις της καθώς όπως έλεγε έπρεπε να του δώσει τα χρήματα πριν τον τοκετό, γιατί στο παρελθόν την είχε «πατήσει» με άλλες εγκυμονούσες.

Η σύλληψη

Στις 7/5 η 20χρονη κάλεσε στο τηλέφωνο τον μαιευτήρα και αφού το έβαλε σε ανοιχτή ακρόαση μπροστά στους αστυνομικούς των εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., άκουσαν τον ίδιο να επιβεβαιώνει ότι θα έπρεπε η νεαρή κοπέλα να καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό για την καισαρική.

Η εισαγγελία Αθηνών έδωσε το «πράσινο» φως για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Το πρωί στις 11/5 η 20χρονη, έχοντας στην κατοχή της το ποσό των 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα μέσα σε λευκό φάκελο και ένα μηχάνημα καταγραφής ήχου, συνάντησε τον μαιευτήρα και αφού του έδωσε τον φάκελο με τα χρήματα εκείνος το έβαλε στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού του, ζητώντας επιπλέον 150 ευρώ.

Μόλις η 20χρονη με τον σύντροφο της βγήκαν από το νοσοκομείο οι «αδιάφθοροι» που επιτηρούσουν τον χώρο μπήκαν στο γραφείο του μαιευτήρα και αφού τον ακινητοποίησαν του ζήτησαν να βγάλει τον φάκελο με τα χρήματα όπως και έκανε.

Ο ίδιος υποστήριξε: «Τον φάκελο μου τον παρέδωσε η Μ.Ζ., χωρίς να το ζητήσω και χωρίς να γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενο του».

Ο μαιευτήρας οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται στο τέλος του μήνα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ