Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 16 & 23 Μαΐου 2021

Petite Perle 300×250

Την αντίθεσή του στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, πέραν των καθορισμένων τριών Κυριακών το χρόνο εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων. Αναλυτικά αναφέρει:

Ενημερωθήκαμε ως  Εμπορικός σύλλογος Χανίων την νέα απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 29922/13-05-2021 με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του Κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Παρασκευή  14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα  24 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00. Μεταξύ άλλων, η απόφαση προβλέπει την δυνατότητα λειτουργίας του λιανεμπορίου τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021. Για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Για ακόμα μια φορά την τελευταία στιγμή οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις ενημερώνονται την τελευταία στιγμή και το Υπ. Ανάπτυξης έρχεται να υλοποιήσει και να υποκύψει στις πιέσεις των πολυεθνικών που ξαφνικά βλέπουν την σωτηρία της οικονομίας να περνάει μέσα από τις Κυριακές.

Μια  εξέλιξη, που έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες διατάξεις .Θα θέλαμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα  την αντίθεση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων σε όποια επιπλέον Κυριακή πέραν τριών το χρόνο καθώς δεν έχουν κανένα εμπορικό ενδιαφέρον και δεν προσφέρουν κάτι επιπλέον στην αγορά, παρά μόνο αποπροσανατολίζουν τους καταναλωτές και επιβαρύνουν με περισσότερα έξοδα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε πως στο όνομα της πανδημίας αντί να ασχολούμαστε με ποιο τρόπο θα ενδυναμώσουμε την αγορά, να ασχολούμαστε με τις Κυριακές και να προσπαθεί το Υπουργείο να σώσει την κατάσταση μέσω του αποτυχημένου μέτρου των Κυριακών. Δυστυχώς αντί να μπούμε με το δεξί στη νέα κανονικότητα και να υποδεχτούμε με χαρά την κατάργηση των sms και του clickinside-away ασχολούμαστε με τις Κυριακές.

Ευελπιστούμε ότι αυτό θα σταματήσει εδώ ,  η Κυριακάτικη αργία θα διασφαλιστεί, και το Υπ. Ανάπτυξης θα ασχοληθεί πραγματικά με τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και όχι με κάτι που μόνο διαφωνίες και γκρίνιες προκαλεί.Αναμένουμε λοιπόν να πάρει την απόφαση πίσω και να μην αφήσει την αγορά ανεξέλεγκτη χωρίς όρους και σεβασμό στην μικρή επιχειρηματικότητα και τους εργαζομένους.

Προτείνουμε σε όλους τους συναδέλφους να παραμείνουν κλειστά και να δείξουμε έμπρακτα πως οι 6 ημέρες της εβδομάδας είναι υπεραρκετές για αγορές και τους καταναλωτές να αποδείξουν εμπράκτως πως δεν υπάρχει λόγος να είναι ανοιχτά τα καταστήματα αυτές τις 2 Κυριακές που ακολουθούν.

ΖΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ…ΣΤΗΡΙ-ΖΩ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με εκτίμηση

O    Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Τοπολιανάκης Γεώργιος                                                     Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης      

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ