Διεύρυνση της ένωσης AREPO με νέα μέλη

Petite Perle 300×250

Η πρόεδρος της ένωσης AREPO Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με στελέχη του Γραφείου αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες ενημερώθηκε αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα των Γεωγραφικών Ενδείξεων.

Ειδικότερα συζητήθηκαν:

  • Η συμβολή στην αναθεώρηση της πολιτικής ποιότητας της ΕΕ της ένωσης AREPO όπου στις αρχές Μαΐου συμμετείχε στη δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  • Η Αναθεώρηση της πολιτικής προώθησης: Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από τις προτάσεις που ελήφθησαν για τον Χάρτη πορείας, συντάχθηκε η θέση της AREPO που είναι προς το παρόν ανοιχτή για ανατροφοδότηση από τα μέλη μέχρι τις αρχές Ιουνίου.
  • Το Σχέδιο δράσης για τη βιολογική γεωργία και γνωμοδότηση της Επιτροπής των Περιφερειών όπου τον περασμένο φθινόπωρο η ένωση AREPO συμμετείχε  στη δημόσια διαβούλευση για το μελλοντικό σχέδιο δράσης της βιολογικής γεωργίας. Επιπρόσθετα η ένωση AREPO προσκλήθηκε να συνεργαστεί με τον εισηγητή του σχεδίου για τη σύνταξη του κειμένου του εγγράφου.
  • Η θέση της ένωσης AREPO στη υποχρεωτική διατροφική επισήμανση των τροφίμων (Front of Pack) όπως διαμορφώθηκε και μετά την υιοθέτηση της πρότασης της Περιφέρειας Κρήτης. Η πρόταση έγινε αποδεκτή  από την ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης τον Μάρτιο. Η Πρόεδρος επεσήμανε την ανάγκη της συνεχούς παρακολούθησης  σε εκδηλώσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής που οργανώνονται γι' αυτό το θέμα.

Η Πρόεδρος κα. Χουδετσανάκη πρόσφατα υπέγραψε την προσχώρηση νέων μελών όπως: της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ως μόνιμο μέλος, την ένταξη της ένωσης AFIGIA η οποία είναι η γαλλική ένωση βιομηχανικών και βιοτεχνικών γεωγραφικών ενδείξεων με την οποία η ένωση συνεργάζεται για το νέο κανονισμό για τις μη γεωργικές Γεωγραφικές Ενδείξεις και την ένταξη του Πανεπιστημίου της Πάρμας, ως συνδεδεμένα μέλη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπεύθυνες πολιτικής της αντιπροσωπείας της ένωσης στις Βρυξέλλες κα Gulia Scaglioni και Francesca Alampi και ο  Χαράλαμπος-Νικόλαος Πίτερης στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ