Η “ποινή” του παπά Μιχάλη Μανιαδή

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Ανοικτή επιστολή του τέως δημάρχου Γαζίου με αποδέκτη την Αρχιεπισκοπή

*Του Γιώργου Μαρκογιαννάκη

Πριν δύο χρόνια περίπου, ένα γεγονός  ήρθε ‘’ως κεραυνός εν αιθρία’’ στην κοινωνία του Γαζίου.

Με απόφαση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο επί 50 χρόνια εφημέριος της Ενορίας Γαζίου π. Μιχάλης Μανιαδής, μετατέθηκε σε άλλη Ενορία…

Μετά από την  έκπληξη και τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας, οι ψιθυριστές έπιασαν αμέσως  δουλειά δίνοντας στο θέμα διαστάσεις οικονομικού-κυρίως σκανδάλου.

Όπως ήταν φυσικό ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο.

Ξέρω  πολύ καλά και εκ πείρας ότι, την αδικία και την συκοφαντία, δεν την θέλει ούτε ο Θεός…

Επισκέφτηκα άμεσα την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και ζήτησα την σε βάθος διερεύνηση του θέματος και την ταχύτατη αποκατάσταση της δικαιοσύνης, για την ηρεμία και την εύρυθμη λειτουργία της ενορίας μας.

Γνωρίζω ότι εκτός από εμένα και άλλοι τοπικοί παράγοντες που προβληματίστηκαν και ασχολήθηκαν με το γεγονός αυτό, ζήτησαν : τα του  Καίσαρος τω Καίσαρι.

Όμως, ο καιρός περνάει και ο ηλικιωμένος γέροντας, εξακολουθεί να περιφέρετε από Ενορία σε Ενορία, παρά το γεγονός ότι, μετά το  διαχειριστικό έλεγχο που έγινε στην Ενορία Γαζίου, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε ‘’το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου και αναστέλλει κάθε άλλη διαδικασία’’ .

Το πρόβλημα λοιπόν δεν χαρακτηρίζετε-και επισήμως πλέων -ως οικονομικό σκάνδαλο όπως εντέχνως διέδιδαν οι ‘’γνωστοί -άγνωστοι’’ ψιθυριστές.

Απ’ ότι γνωρίζω, ο π.Μιχάλης Μανιαδής , άφησε στο ταμείο της Ενορίας μας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά ‘’το κοινό περί δικαίου αίσθημα’’ δεν έχει ικανοποιηθεί.

Εάν ο π.Μιχάλης  κατηγορείτε ότι έχει υποπέσει σε κάποιο άλλο αδίκημα, οφείλει να δώσει τις ανάλογες διευκρινήσεις και να πάρει θέση δημόσια.

 Εφόσον όμως δεν υπάρχει κάτι άλλο, η Αρχιεπισκοπή Κρήτης οφείλει  να αποκαταστήσει την αδίκως  τρωθείσα  ηθική υπόσταση του παπά- Μιχάλη Μανιαδή και  να τον επαναφέρει άμεσα και χωρίς σκιές, στην Ενορία Γαζίου.

Εξάλλου, η Ενορία μας έχει μεγαλώσει υπέρμετρα και οι χώροι λατρείας αλλά και οι πνευματικές ανάγκες του ποιμνίου, έχουν αυξηθεί .

Θεωρώ λοιπόν ότι, η παρουσία του π.Μιχάλη Μανιαδή με την γνώση του χώρου και τη μακροχρόνια εμπειρία του, θα βοηθήσει καταλυτικά στην αντιμετώπιση των λατρευτικών και πνευματικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής μας.

Είμαι σίγουρος ότι θέλει και πρέπει να κλείσει  τη θητεία του στην Ενορία Γαζίου.

Το λόγο έχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

*Τέως δήμαρχος Γαζίου

Related Articles