Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου: Ο Δήμος πρέπει να φροντίσει για παραλίες καθαρές, ασφαλείς, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση

by ELENH STATHOGLOU

Τελευταία Ενημέρωση:

«Ο Δήμος Μαλεβιζίου πρέπει  να φροντίσει για δημόσιες παραλίες, δωρεάν, οργανωμένες, καθαρές και ελεύθερες από αποκλεισμούς των ξενοδοχείων και κάθε είδους ιδιωτικών επιχειρήσεων» αναφέρει σε σχετική  ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου . Παράλληλα αναφέρεται στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου που κλήθηκε να αποφασίσει για την παραχώρηση χρήσης παραλίας και αιγιαλού στην εταιρεία του Δήμου ΜΑΕΔΗΜ. Με αφορμή αυτό το θέμα, η Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου επισημαίνει ότι αυτή η πρακτική, η παραχώρηση δηλαδή παραλιών και αιγιαλού σε τρίτους, ιδιώτες και εταιρίες, θα οδηγήσει σταδιακά στην ιδιωτικοποίηση τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 13-05-21, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, κλήθηκε να αποφασίσει για την παραχώρηση χρήσης παραλίας και αιγιαλού στην εταιρεία του Δήμου ΜΑΕΔΗΜ. Με αφορμή αυτό το θέμα, θα θέλαμε άλλη μια φορά να επισημάνουμε ότι αυτή η πρακτική, η παραχώρηση δηλαδή παραλιών και αιγιαλού σε τρίτους, ιδιώτες και εταιρίες, θα οδηγήσει σταδιακά στην ιδιωτικοποίηση τους, όπως επιχειρείται και με τον λιμένα Ηράκλειου και Λινοπεραμάτων που προωθεί αυτό το διάστημα η κυβέρνηση. Εκεί αποσκοπεί και η δημιουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων ,με τα οποία συμφωνεί και η δική μας Δημοτική Αρχή. Στο συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε με πιο αναλυτική τοποθέτηση.

Όλες οι παραλίες που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Μαλεβιζίου πρέπει να αξιοποιηθούν από τον ίδιο τον Δήμο, αποκλειστικά με σκοπό την αναψυχή, τις δραστηριότητες και την ξεκούραση των δημοτών .Είναι επιτακτική ανάγκη, ιδιαίτερα τώρα, αν λάβουμε υπόψη μας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός μας εξαιτίας της νέας καπιταλιστικής κρίσης και την εξάπλωση της πανδημίας, ο Δήμος μας να φροντίσει για δημόσιες παραλίες, δωρεάν, οργανωμένες, καθαρές και ελεύθερες από αποκλεισμούς των ξενοδοχείων και κάθε είδους ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Στις αρμοδιότητες του Δήμου πρέπει να είναι και η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών και η λήψη όλων εκείνων των μέτρων που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των λουόμενων. Επιπλέον, ο Δήμος οφείλει να παρέχει ναυαγοσωστική κάλυψη όχι μόνο στις παραλίες που εκείνος θεωρεί πολυσύχναστες, αλλά όπου συγκεντρώνονται λουόμενοι. Ακόμα, να παρέχεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχουν παραλίες τις οποίες επισκέπτονται λουόμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τέλος, έχει υποχρέωση για την εξασφάλιση αξιοπρεπών μισθών, όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, την λήψη μέτρων και την παροχή των απαραίτητων μέσων για την ασφάλεια των ναυαγοσωστών.

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση»Μαλεβιζίου

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Χουστουλάκης Μιχάλης

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...