Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης σηκώνει την αυλαία και της τουριστικής σαιζόν 2021 για την Ελλάδα.

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Το Ηράκλειο Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου είναι και πάλι πρώτοι στην αφετηρία επανεκκίνησης της παγκόσμιας κρουαζιέρας στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο για το 2021

TUI Cruises: «Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι η φυσική μας μιλάμε για homeporting στην Ανατολική Μεσόγειο»

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5 της TUI Cruises,,ξεκινά επίσημα την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, με αφετηρία το Ηράκλειο, επταήμερες κρουαζιέρες στα Ελληνικά τα τέλη της σαιζόν 2021.

Στο πρώτο δρομολόγιο τα λιμάνια προσέγγισης θα είναι η Ρόδος, ο Πειραιάς και η Σούδα της Κρήτης, ενώ το πλοίο στη διάρκεια της κρουαζιέρας θα πλεύσει στον κόλπο του Αδάμαντα/Μήλο και στην Καλντέρα της Σαντορίνης, προκειμένου οι επιβάτες να θαυμάσουν από τα καταστρώματα του δύο ομορφιάς αυτά Ελληνικά νησιά.

Σήμερα Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021, στα πλαίσια μιας πανηγυρικής τελετής στο MeinSchiff 5, στην οποία τηρήθηκαν στο έπακρον όλα τα αναθεωρημένα υγειονομικά πρωτόκολλα, με αυστηρά περιορισμένο κύκλο επισήμων προσκεκλημένων,  εγκαινιάστηκε επίσημα η επανεκκίνηση του Ελληνικού Τουρισμού και της παγκόσμιας κρουαζιέρας στην Ελλάδα και στην λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου για την σαιζόν 2021.

Το πλοίο της TUICruises, MeinSchiff 5, το οποίο θα εκτελεί με αφετηρία (homeport) το Ηράκλειο Κρήτης,7ημερες κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2021, κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου την Τρίτη 11 Μαΐου 2021, πρώτεςαπογευματινέςώρες, προερχόμενοαπό το Bari της Ιταλίας, δένοντας στον προβλήτα 4-5.

Τηντελετή τίμησαν με την παρουσία τους

 • Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης,
 • ΟΒουλευτής Ηρακλείου κ. Σενετάκης
 • Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός
 • Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Σισσαμάκης
 • ΟιΑντιπεριφερειάρχες Κρήτης κ.κ. Αλεξάκης, Βαμβακάςκαι Συριγωνάκης
 • Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα Μπορμπουδάκη
 • Ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δουβής
 • Ο Αερολιμενάρχης του Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου κ. Πλιάκας και ο Διευθυντής Αεροδρομίου κ. Ρέππας
 • Η επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας κα Καράτζη
 • ·         Ο Αν. Προϊστάμενος Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής κ. Παπαδάκης
 • Ο Προϊστάμενος  Τομέων Επιθεώρησης-Ναυτολογίας Κ.Λ.Η. κ. Παπαδεράκης
 • Μέλη του Δ.Σ. του ΟΛΗ ΑΕ
 • Τον ΟμιλοTUI, εκπροσώπησαν  η CEO της TUICruises κα WybckeMeier.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, τόνισε στον χαιρετισμό του την τεράστια σημασία της απόφασης της TUICruises να εμπιστευτεί απόλυτα, τις διοικητικές ικανότητες της Διοίκησης και του στελεχιακού δυναμικού του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, τόσο κατά την περυσινή εκκίνηση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην Ανατολική Μεσόγειο με την πανδημία στην έξαρσή της, με homeport (λιμάνι αφετηρίας) το Ηράκλειο, όσο και για την φετινή σαιζόν.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Ιωάννης  Βαρδαβάςμε έναν εγκάρδιο χαιρετισμό καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους, ευχαρίστησε την CEO της TUICruises κα WybckeMeier καθώς τον Ελληνα Πλοίαρχο του Κρουαζιερόπλοιου Cpt. Γιάννη Αναστασίου και ευχήθηκε καλή αρχή στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας.

Η απόφαση της TUICruisesαποκτάιδιαίτερησημασία για την προοπτικήστρατηγικήςανάπτυξης της κρουαζιέραςσε εύλογοβάθοςχρόνουσε 12μηνη βάσηαπό το Ηράκλειο, σε αγαστήσυνεργασία με τον ΟργανισμόΛιμέναΗρακλείου, γεγονός που θα τονώσει την τοπικήοικονομίαιδιαίτερακατά τηνεκτόςυψηλήςτουριστικήςσαιζόνχρονικήπερίοδο.

Οι 1.000 περίπουΓερμανοίστην πλειοψηφία τουςεπιβάτες του πλοίου, (στις άλλεςεθνικότητεςσυγκαταλέγονταιΑυστριακοί και Ελβετοί), έφτασανσήμερα στο ΔιεθνέςΑεροδρόμιο του Ηρακλείου «ΝικόλαοςΚαζαντζάκης» με πτήσεις της TUIfly, θυγατρικής της TUI και θα κατευθυνθήκανκατευθείαν στον ΕπιβατικόΣταθμό του ΛιμένοςΗρακλείου, όπουακολουθήθηκε με απόλυτασυντονισμένοτρόπο η contactlessδιαδικασίαελέγχουτων απαραίτητωνεγγράφων/πιστοποιητικών και επιβίβασήςτους στο πλοίο.

Ολοι οι επιβάτες τηρούν με προσήλωση και σοβαρότητα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων της TUICruises, οι προοπτικές της φετινής χρονιάς για την επιβατική κίνηση του συγκεκριμένου πλοίου χαρακτηρίζονται ως πολύ  καλές αυτή την στιγμή, όπως και για την Κρήτη ειδικότερα, με αυξητική τάση για τους επόμενους μήνες και κυρίως το φθινόπωρο, όσο προχωράει ο εμβολιασμός του πληθυσμού στην Ελλάδα και στην Γερμανία.

Μια μέρα πριν, την Τετάρτη 12 Μαίου, στις 11π.μ, εκπρόσωποι των ηλεκτρονικών και εντύπωνΜέσωνΜαζικήςΕνημέρωσης της Κρήτης,είχαν την ευκαιρία στα πλαίσιασυνέντευξηςτύπου του ΟργανισμούΛιμένοςΗρακλείου να ξεναγηθούνβάσεισυγκεκριμένουσχεδίου στο υπερσύγχρονοπλοίο της TUICruisesκαι να μιλήσουν με τον ΈλληναΠλοίαρχοCpt. Γιάννη Αναστασίου και μέλη του πληρώματος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Α.Ε. κ. Μηνάς  Παπαδάκης είχε την ευκαιρία στη  διάρκεια της συνέντευξης τύπου να ενημερώσει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αναφορικά με την υλοποίηση των νέων αναθεωρημένων πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας από τον ΟΛΗ σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου και της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Βαρβάρας Μουχτούρη)  και την Διοικήτρια της 7η Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κυρία  Λένα Μπορμπουδάκη.

Επίσης αναφέρθηκε στην πολύ θετική εικόνα που υπάρχει αυτή την στιγμήστον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου, αναφορικά με τις επιβεβαιωμένες κρατήσεις θέσεων ελλιμενισμούκρουαζιεροπλοίωναπό διεθνείς ομίλουςκρουαζιέρας για τους επόμενους μήνες του 2021 , με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων, που καθορίζουν τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ταυτοχρόνως εξυπηρετούμενων κρουαζιεροπλοίων σε ημερήσια βάση (για το Ηράκλειο ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονα εξυπηρετούμενων μεγάλων κρουαζιεροπλοίων είναι 2 ημερησίως).

Τέλος ευχαρίστησε τον Δήμο Ηρακλείου και όλες τις τοπικές αρχές για την άριστη συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξη που παρέχουν στον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή της επανεκκίνησης του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας ειδικότερα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...