Παύση εργασιών στο έργο της Ροδιάς μέχρι την ολοκλήρωση της νέας μελέτης

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας επανέλαβε ότι το έργο θα γίνει

Η εμπλοκή που προέκυψε με το που ξεκίνησαν  οι εργασίες στο δημοπρατημένο  έργο για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και την ανάπλαση στην πλατείας Ροδιάς, τεχνικά, είναι πιο σοβαρή από ότι όλοι υπολόγιζαν.

Η γεωτεχνική μελέτη που δεν συνόδευε το έργο κατά τη δημοπράτηση και έγινε εκ των υστέρων ανεβάζει το κόστος του, στο ελάχιστο κατά τις 200 χιλ. ευρώ, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, και ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των μελετών.

Η καθυστέρηση έχει προκαλέσει και την ανησυχία της κοινωνίας της Ροδιάς καθώς πρόκειται για ένα έργο που η περιοχή το αναμένει πολλά χρόνια.

Σε σύσκεψη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, στο δημαρχείο και διήρκησε περίπου 1, 5 ώρες οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας  ενημερώθηκαν δια στόματος του μηχανικού- στατικολόγου,  Μιχάλη Καλογεράκη, για τις ενέργειες που απαιτούνται για να γίνει το έργο σε ένα στερεό έδαφος “και να κρατήσει για τα επόμενα 50 χρόνια”. Με αυτό το δεδομένο δεν μπορεί να γίνει μια γρήγορη μελέτη, κι απαιτείται χρόνος.

Όπως τους εξήγησε μέχρι τα τέλη του Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η συνέχιση της γεωτεχνικής μελέτης που θα δείξει που θα γίνουν οι απαραίτητες τσιμεντοενέσεις ενώ σε αυτό το διάστημα θα έχει γίνει και η αναθεώρηση της στατικής βάσει της γεωτεχνικής μελέτης.

Ένα καίριο ερώτημα που τέθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ήταν γιατί η γεωτεχνική δεν έγινε νωρίτερα και τώρα έχουν έρθει όλοι προ τετελεσμένου.  

Η απάντηση που δόθηκε από πλευράς Δήμου, ήταν ότι μέχρι και πριν δύο χρόνια δεν προβλέπονταν γεωτεχνικές μελέτες για τέτοιου είδους έργα.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, μέσα στην σύσκεψη επανέλαβε και αυτό που έχει πει στις  τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όταν η γεωτεχνική ήταν σε εξέλιξη.

Ότι δηλαδή το έργο θα γίνει ενώ δεσμεύτηκε για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων, καθώς αυτό δεν αποτελεί το πρόβλημα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Πετούσης μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου ανέφερε ότι οι εργασίες αναγκαστικά θα αρχίσουν ξανά όταν δώσουν το πράσινο φως οι μηχανικοί. Ενώ ανέφερε ότι οι  πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το επιπλέον κόστος δεν είναι απαγορευτικό. «Δεν είναι απαγορευτικό το κόστος περιμένουμε την ολοκλήρωση των μελετών. Χωρίς αυτές κανένα έργο δεν μπορεί τώρα να  ξεκινήσει», σημείωσε ο κ. Πετούσης.  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδιάς, Γιάννης Στρατάκης δήλωσε στη Φωνή του Μαλεβιζίου, ότι η Ροδιά αποχωρεί ικανοποιημένη από τη σύσκεψη. «Είμαστε  ικανοποιημένοι. Το  κόστος είναι λογικό και θα γίνουν προσπάθειες για την εξεύρεση της χρηματοδότησης προκειμένου το έργο να συνεχιστεί», είπε ο κ. Στρατάκης.  

Σύμφωνα με τις δύο πλευρές η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.   

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν από το τοπικό ο κ. Αντώνης Ροδίτης κι ο κ. Πέτρος Σταματάκης. Από τη Ροδιά συμμετείχαν επίσης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Ρεράκης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Γενναράκης.

K.K

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...